Zmenu, ktorá prichádza po 8 rokoch, si takmer nevšimnete.

Nové logo prehliadača Chrome sa objavilo v najnovších zostavách pre vývojárov, čo znamená, že čoskoro bude dostupné pre všetkých. Je však celkom možné, že na túto “veľkú” zmenu by sme bez upozornenia ani neprišli. Keďže zmien nie je na prvý pohľad veľa, poďme sa spolu pozrieť, čoho sa týkajú.

Okrem toho, že prehliadač Chrome pozná každý, rozumieme aj zámeru spoločnosti, že bude vychádzať z toho, čo je rokmi overené a používatelia si na to zvykli. Je celkom možné, že nové logo pri väčšine ľudí vyvolá iba dojem, že je “niečo inak”.

Tak čo je nové?

Ikona prešla malými vizuálnymi zmenami, ktoré sú najviac viditeľné iba v grafickom programe. Nová verzia je jednoduchšia a zbavila sa tieňov, čiže bude pôsobiť plocho. Na druhej strane farby sú sýtejšie, čím sa ikona stane výraznejšia.

Zmeny nastali aj v samotných proporciách, čo je možné si všimnúť na väčšom modrom kruhu vo vnútri ikony, ako aj posunoch jednotlivých farebných polí. Je tak jasné, že zmeny sa týkajú predovšetkým detailov, ale pri tom to nekončí. 

Detaily ešte detailnejšie

Na znak toho, že Google myslí na detaily, uvedieme zopár príkladov, ako sa ikony odlišujú aj medzi platformami. Spoločnosť kladie dôraz na to, aby jej ikony ladili s estetikou operačných systémov, v ktorých sa používajú.

V systéme Windows 11 je dizajn odstupňovanejší, v Chrome OS sú farby jednoliatejšie a v Mac OS je ikona viac ladená do 3D.

Zdroj: TheNextWeb

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.