Google vylepšuje zabezpečenie a funkčnosť prehliadača Chrome pre platformy iOS a Android.

Najnovšie obidve mobilné verzie upozornia, či nedošlo k zneužitiu niektorého z hesiel, ktoré ste si uložili. Pokiaľ k nemu príde, prehliadač poradí, ako vzniknutú situáciu opraviť. Používateľ bude presmerovaný priamo do formulára, kde si heslo môže zmeniť. Po upozornení o zneužití hesla tak bude možné spraviť v každej dotknutej službe. Prehliadač Chrome odošle Googlu kópiu pomocou špeciálneho šifrovania, aby skontroloval, či nedošlo k zneužitiu niektorých používaných hesiel. Google ani v tomto prípade nemá prístup k používateľskému menu a heslu.

Pomocou ručnej kontroly je možné skontrolovať, či nedošlo k zneužitiu hesiel, a zistiť, či je povolené Bezpečné prehliadanie. Rovnako je možné preveriť, či má aktuálne používaná verzia prehliadača najnovšiu bezpečnostnú ochranu. 

Google Chrome zabezpečenie

Zdroj: GSMArena

V systéme iOS bude tiež možné automaticky dopĺňať uložené prihlasovacie údaje do ďalších aplikácií alebo prehliadačov. Chrome okrem toho ponúkne aj výzvu na biometrické overenie.

Pre Android bude čoskoro dostupné Vylepšené bezpečné prehliadanie, ktoré chráni pred phishingom, malvérom a inými nebezpečnými stránkami zdieľaním údajov v reálnom čase so službou Bezpečné prehliadanie Google. Spoločnosť tvrdí, že medzi používateľmi, ktorí funkciu povolili na PC, prediktívna ochrana pred phishingom vedie k zhruba 20 % poklesu prípadov, kedy boli heslá zadané na phishingové weby.

Nevýhodou však je, že budete s Googlom v reálnom čase zdieľať ešte viac údajov.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter odporúča: Nástroj na správu hesiel od Googlu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.