Staršie systémy dostávajú možnosť používať Edge.

Podobne ako na týchto systémoch môžete používať Chrome, Operu alebo Firefox. Je jasné, že aj Microsoft si chce z tohto koláča odhryznúť. Integrovaný prehliadač Edge, ktorý bol od začiatku vo Windows 10 bol zatiaľ najrýchlejší prehliadač, aký sme kedy používali. Mal však žalostne málo možností a veľa z jeho rozšírení bolo v prvých rokoch Windows 10 naviazaných na aktualizácie systému.

Teraz je situácia iná a sám Microsoft dlho avizoval prechod na Edge s jadrom Chromium. Stále ide o rýchly prehliadač, dokonca rýchlejší ako Chrome. Tu je teda vidieť jedna vec. To, že má prehliadač open-souce jadro Chromium, neznamená, že je to Chrome. S jeho dobrými alebo zlými vlastnosťami.

Je na každom výrobcovi, ako si prehliadač prispôsobí. Vidno to napríklad na prehliadači Vivaldi, ktorý sa vybral smerom skutočne silného rozširovania funkcií.

windows 7 edge update

Keď už bola reč o hryzení koláča. Najnovšie máte možnosť stiahnuť si tento Microsoft Edge na jadre Chromium aj pre nepodporovaný systém Windows 7. Firma systém nebude podporovať, ak nemáte zaplatenú rozšírenú podporu, no bude v ňom aktualizovať tento prehliadač a tiež antivírusový program.

Aktualizácia nenahradzuje pôvodný Internet Explorer ani nezmení nastavenia predvoleného prehliadača.

Získate ho cez funkciu Windows Update ako súčasť záplaty KB4567409. Je označená ako dôležitá. Takisto ho môžu získať používatelia Windows 8.1, ktorého rozšírená podpora končí 10. januára 2023, no základná pre väčšinu používateľov skončila 9. januára 2018.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Nový Microsoft Edge je tu: Takto ho získate

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.