Po nedávnej aktualizácií mobilnej verzie prehliadača Vivaldi, prichádza taktiež aktualizácia pre počítačovú verziu.

Označenie nesie číslo 3.1, opravuje 65 chýb a prináša 2 nové funkcie.

Plnohodnotný poznámkový správca

Spoločnosť Vivaldi a jeho prehliadač sa snaží čo najviac poskytovať svojím používateľom funkcie, ktoré sú vstavané, užitočné a ktoré uľahčujú prácu na webe.

Jednou z nich sú aj poznámky, ktoré doposiaľ bolo možné vytvárať, upravovať a spravovať v jednoduchom editore umiestnenom na bočnom paneli. V tejto verzií, prichádza rozšírený poznámkový správca, spúšťaný na vlastnom liste.

Editor je bohatší na funkcie určené pre formátovanie textuodseky, tučné, šikmé, podčiarknuté, odrážky, odseky a pod. Taktiež nechýba zmena náhľadu medzi vizuálnym a textovým zobrazením, možnosti prehľadávať priamo v poznámkach, počítadlo slov a znakov, možnosť pripojenia súborov a pod.

Všetky poznámky sú samozrejme synchronizované pre ich okamžitý prístup z ktoréhokoľvek iného zariadenia. Editor nájdete priamo v hornej lište rýchleho prístupu alebo si ho môžete otvoriť cez poznámkový panel.

vivaldi

Prispôsobiteľná ponuka

Pravdepodobne ako prvý krok v ďalšom stupni prispôsobovania sa spoločnosť Vivaldi rozhodla ponúknuť svojím používateľom možnosť pre vlastné prispôsobenie si rozloženia ponuky. Horizontálne alebo vertikálnej.

Používatelia majú odteraz možnosť si upraviť, alebo úplne zmeniť celú ponuku podľa svojich predstáv. V časti Nastavenia > Vzhľad > Ponuka, si v jednoduchom okne, viete presúvať, premenovať, pridať alebo odstrániť akékoľvek položky zo zoznamu ponúkaných príkazov. Tu sa medze nekladú, je to na vás.

vivaldi

Spoločnosť Vivaldi sa vo svojom blogu, vyjadrila ešte o iných menších vylepšeniach, ktoré sa týkajú hlavne rýchlosti pri spúšťaní a lepšie spracovávanie listov. Sú to vylepšenia pod kapotou, ktoré by mali používateľom priniesť lepší zážitok pri prehliadaní.

Prehliadač Vivaldi sa snaží byť prehliadačom, ktorý sa prispôsobí Vám, nie naopak a týmito krokmi to naozaj dokazuje. Uvidíme čo bude ďalej, aké možnosti prispôsobenia nám spoločnosť Vivaldi prinesie a hlavne, aké nové funkcie pre svojich používateľov pripravujú.

Prehľad zmien nájdete na tejto stránke.

Autor: Matúš Baňas

Prečítajte si aj:

Prehliadač Vivaldi najnovšie dokáže vyvolať tmavý režim na všetkých webových stránkach 

Značky: