Google Chrome opäť eviduje ďalšiu zero-day zraniteľnosť.

Prehliadač Google Chrome je jedným z najvyužívanejších prehliadačov naprieč viacerými platformami. Mnohí z vás ho využívajú nielen vo vašom smartfóne, ale aj v počítačoch či tabletoch a iných zariadeniach. Aj napriek jeho rozšírenosti a veľkému tímu vývojárov sa však občas stane, že obsahuje nejakú tú chybu, ktorú treba opraviť. Takáto chyba sa najnovšie odhalila v poslednej verzii prehliadača a ak ste si ho ešte neaktualizovali, mali by ste tak spraviť.

Google pritom prezrádza, že počas roku 2023 pracoval na oprave chýb skutočne svedomito, no predsa sa občas stalo, že sa nejaká zraniteľnosť dostala až ku koncovým používateľom. Rovnakým prípadom je aj aktuálna situácia, ktorá postihuje používateľov prehliadača v operačných systémoch macOS, Linux a tiež Windows.

Aktualizujte si Chrome čo najskôr

Spoločnosť Google v posledných dňoch potvrdila, že niektoré verzie internetového prehliadača Chrome obsahujú zraniteľnosť, ktorú bližšie nešpecifikovali. Google navyše vydal aj aktualizáciu, ktorú by ste si mali čo najskôr nainštalovať. Ide o verziu 119.0.6045.199 pre operačný systém macOS a Linux a tiež verziu 119.0.6045.200 pre systém Windows. Táto aktualizácia má priniesť záplatu pre zraniteľnosť, ktorá sa označuje ako CVE-2023-6345.

K situácii sa spoločnosť Google aj vyjadrila a priniesla upresnenie k tejto zraniteľnosti. Google prezradil, že si je chyby vedomý a bezpečnostnú záplatu pre internetový prehliadač Chrome priniesol takmer okamžite.

Bližšie špecifikácie ku zraniteľnosti nepoznáme

Väčšina používateľov prehliadača Chrome si zatiaľ aktualizáciu nenainštalovala. Aj z tohto dôvodu sa Google rozhodol, že nebude prinášať bližšie informácie o zraniteľnosti, ktorú by mohli útočníci využiť. Namiesto toho odporúča, aby si aktualizáciu nainštalovali všetci používatelia prehliadača spojeného s daným operačným systémom a neodkladali ju. Ani vy by ste teda nemali odkladať aktualizovanie svojho prehliadača a mali by ste sa zabezpečiť pred prípadným ohrozením vášho súkromia či zariadenia.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.