Operačný systém Windows 11 bude môcť byť čistejší od nepotrebných aplikácií.

Určite to poznáte, kúpite si nový počítač, zapnete ho a v rámci operačného systému nájdete množstvo programov a aplikácií, ktoré nikdy nevyužijete. Aj keď sa spoločnosť Microsoft, ktorá stojí za operačným systémom Windows, snaží od týchto aplikácií používateľov oslobodiť, stále nie sú úplne spokojní. Nepotrebných aplikácií v systéme nájdete stále príliš veľa.

Systém Windows 11 sa však má o nepotrebné aplikácie postarať a umožniť používateľom odinštalovať ich vo väčšej miere ako predtým. Váš disk v počítači bude teda o niečo voľnejší a vy si budete môcť užiť trochu miesta navyše.

Windows 11 bez nepotrebných aplikácií

Posledné verzie operačného systému Windows 11 umožňujú používateľom odinštalovať pomerne veľké množstvo predinštalovaných aplikácií. Keď však vezmeme do úvahy to, koľko ich stále v počítači zostane, stále môžu byť mnohí nespokojní. A práve počet predinštalovaných aplikácií býva pre mnohých dôvodom, prečo prechádzajú na alternatívne operačné systémy napríklad v podobe Linuxu.

windows 11 wallpaperZdroj: WallpaperCave

Nová aktualizácia pre Windows 11 však umožní používateľom odinštalovať ďalšie aplikácie, ktoré sa v počítačoch nachádzali ako predinštalované. Ich disk tak bude ešte čistejší, pričom táto aplikácia príde vo verzii 23585 práve pre používateľov Windowsu 11. Keď teda v počítači zaregistrujete aj túto aktualizáciu, tak si budete môcť o niečo viac prečistiť priestor v počítači.

O ktoré aplikácie pôjde?

Microsoft taktiež uvádza, ktoré aplikácie si budete môcť zo systému odinštalovať po aktualizácii na túto verziu systému. Konkrétne pôjde o aplikácie, ktoré sa v počítačoch nazývajú Kamera, WordPad, Tipy, Cortana, Ľudia a Fotky. Tieto aplikácie už nebudete musieť vo svojom počítači udržovať a ušetríte možno až niekoľko gigabajtov priestoru na disku vášho počítača.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.