Prvotne bol dostupný iba pre Windows.

Webový prehliadač Google Chrome je po desiatich rokoch od svojho predstavenia absolútnou jednotkou na trhu. Využíva ho veľké množstvo používateľov na všetkých operačných systémoch vrátane tých mobilných. Posledné roky sa však stal aj základom pre operačný systém Chrome OS, ktorý vyvíja tiež spoločnosť Google.

Pred desiatimi rokmi, presne 1. septembra 2008, sa na blogu spoločnosti Google objavil príspevok označujúci nový webový prehliadač. Dovtedy trhu s prehliadačmi dominoval najmä Internet Explorer a Mozilla Firefox. Chrome si dal za cieľ spraviť internet lepším a umožniť tak lepšie využívať interaktívne aplikácie.

Už od počiatku bol prehliadač Chrome navrhnutý čo najjednoduchšie. Dodnes, keď sa používatelia pozrú na jeho prostredie, je veľmi jednoduchý a neobsahuje zbytočne veľa prvkov. Webové stránky sa v ňom taktiež vykresľujú bez najmenšieho problému a hlavne rýchlo.

Hoci bol Google Chrome predstavený v septembri 2008, tak jeho prvá stabilná verzia prišla až o pár mesiacov neskôr. Podpora Macu a Linuxu tak následne prišla o ďalší rok a pol neskôr. Používatelia Androidu sa dočkali prvej verzie Google Chrome až vo februári 2012, kedy bol na trhu už Android 4.0.

Takto vyzerala prvá verzia Google Chrome pre Android

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Google Chrome dostane nový dizajn už budúci mesiac

Značky:

Komentáre sú uzavreté