Spoločnosť Hisense predstavila na CESe novinku – rad televízorov ULED X.

Je to nový míľnik vo vývoji LCD televízorov. Najväčšia 110-palcová verzia ULED X, ktorá aj získala prestížne ocenenie CES Innovation Award, je vybavená viac ako 20 000 mini-LED diódami s viac ako 5000 lokálnymi zónami stmievania.

Vďaka špičkovému jasu až 2 500 nitov a rozšírenému dynamickému rozsahu ponúka výnimočnú kvalitu obrazu a realistický zážitok zo sledovania.

Hisense ULED X
Hisense ULED X

Svetová dvojka v oblasti predaja televízorov predstavila aj novinky medzi laserovými televízormi vrátane 8K laserovej TV pre novú úroveň kinozážitku doma. Na stánku Hisense bol vystavený aj laserový 4K projektor Leica Cine 1, ktorý je výsledkom nedávno nadviazanej spolupráce medzi týmito dvoma spoločnosťami. Spája optické technológie spoločnosti Leica s vlastnými pokročilými technológiami Hisense a priekopníckou úlohou spoločnosti Hisense v oblasti laserových televízorov. Medzi predstavenými novinkami boli aj malé a veľké domáce spotrebiče s inteligentnými technológiami a 4K komerčné displeje.

ULED X s vysokým kontrastom a jasom

Od uvedenia prvého Ultra LED (ULED) televízora pred 10 rokmi Hisense neustále inovuje svoje technológie. Vyvrcholením je nový rad televízorov ULED X. Najväčšej pozornosti sa tešil model ULED X – 110-palcový 8K televízor Hisense. Kombinuje celý rad televíznych technológií, vysoký výpočtový výkon a presnejšiu kontrolu nad obrazom a to inteligentným ovládaním podsvietenia.

Hisense ULED X
Hisense ULED X

ULED X dosahuje špičkový jas až 2500 nitov a kontrastný pomer až 150 000:1. Takto aj v porovnaní s bežnou OLED TV ponúka až trojnásobný kontrast a dvojnásobný dynamický rozsah. Zaručuje jasnejší obraz s realistickými farbami, hlbším kontrastom a detailne vykreslenými detailmi a to aj v miestnosti, kde je veľa svetla.

Viac ako 20 000 mini-LED a 5000 zón stmievania

Ďalším kľúčovým faktorom vynikajúceho výkonu radu ULED X je čipová zostava Hi-View Engine X, ktorá v najväčšej 110-palcovej verzii ovláda viac ako 20 000 miniatúrnych diód mini-LED X a je tu viac ako 5000 zón lokálneho stmievania. Navyše je tu aj o 30 % širší pozorovací uhol a nízky odraz obrazovky.

Hisense tak novými smart TV z radu ULED X posúva hranice možností v kategórii LED televízorov. Hisense sa bude aj naďalej zameriavať na inováciu svojich TV technológií a bude prinášať prémiovejšie produkty.

ULED X príde ešte tento rok aj na slovenský trh – v 65-palcovej a luxusnej 85-palcovej verzii.

Laserová TV

Hisense predstavil aj novú 8K Laser TV. Táto limitovaná edícia ponúka pokročilú laserovú TV technológiu Hisense s tromi farebnými lúčmi, technológiou Dolby Atmos, DTS Virtual:X Audio a IMAX Enhanced. Navyše je tu nový typ zobrazovacieho panelu a zabudovaný TV tuner. Na náš trh príde začiatkom roka 2024.

Leica Cine 1

Na CESe bol v stánku Hisense vystavený aj 4K projektor Leica Cine 1 s laserovou projekčnou technológiou Hisense. Ide o moderný projektor s puristickým dizajnom, ktorý dokáže ponúknuť špičkový filmový zážitok v rozlíšení 4K aj bez obrazovky. Optická technológia spoločnosti Leica umožňuje laserovým televízorom Hisense dosiahnuť ešte ostrejší a detailnejší obraz. Naopak, špičková projekčná technológia Hisense s 1700 súvisiacimi patentmi otvárajú nové možnosti, ako priniesť dokonalý filmový zážitok ešte väčšiemu počtu divákov.

2. najväčší dodávateľ televízorov
2. najväčší dodávateľ televízorov

Malé a veľké domáce spotrebiče

Medzi novinkami Hisense nechýbali ani nové inteligentné spotrebiče. Prostredníctvom platformy ConnectLife možno jednotlivé domáce spotrebiče značiek skupiny prepojiť do jedného inteligentného celku.  

Do našej predajnej siete budú v priebehu roka postupne vstupovať malé aj veľké domáce spotrebiče, ktoré rozšíria existujúcu ponuku napríklad v kategórii viacdverových (tzv. multidoor) chladničiek, v ktorej Hisense dominuje a stále si drží prvenstvo na slovenskom trhu, ako aj práčok, sušičiek, klimatizácií a vysávačov.

4K displeje

Okrem toho boli na veľtrhu CES 2023 predstavené aj komerčné 4K displeje Hisense s najnovšou verziou operačného systému Android. Sú určené napríklad na použitie v priemysle, školstve a zdravotníctve.

Zdroje: Hisense, CES

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.