Využívanie funkcie Obraz v obraze bude k dispozícii aj mimo službu YouTube Premium.

Funkcia Obraz v obraze je často známa aj pod anglickým označením Picture in picture, prípadne skratkou PiP. Táto funkcia je pritom možnosťou, ktorú priniesol operačný systém Android a niekoľko druhov nadstavby Androidu. Vďaka funkcii Obraz v obraze môžete lepšie využívať svoj smartfón a niekoľko aplikácií v ňom súčasne. Aplikácia sa vám totiž vie zobraziť v miniatúrnom okne, v ktorom budete mať napríklad spustené video a zároveň budete v hlavnej časti obrazovky pracovať napríklad v internetovom prehliadači.

Možnosťou využívania funkcie Obraz v obraze disponuje aj platforma YouTube, má však háčik. V súčasnosti je limitovaná len pre predplatiteľov služby Premium, ktorá stojí 7,19 eura mesačne. Ako sa však zdá, po novom sa k tejto prémiovej funkcii dostanú aj návštevníci služby, ktorí nepatria medzi jej predplatiteľov.

YouTube ponúkne prémiovú funkciu zadarmo

YouTube zatiaľ nevydal žiadne oficiálne vyjadrenie, ktoré by sa týkalo vypustenia funkcie Obraz v obraze medzi používateľov bez predplatného. Pomery sú však v rámci rôznych krajín iné a zatiaľ čo v rámci EÚ nie je možné v žiadnom prípade túto funkciu využiť bez predplatného, v USA je to limitované. Ako sa však zdá, niektorí používatelia služby YouTube aj v Európe zaznamenali možnosť využitia funkcie Obraz v obraze. Nepatrili pritom medzi predplatiteľov služby Premium.

youtubeZdroj: Tymon Oziemblewski / Pixabay

Zdá sa teda, že YouTube plánuje veľké zmeny a vylepší tak program bez poplatku. Táto zmena pritom môže nadväzovať na čoraz väčší počet predplatiteľov služby Premium, ktorá ich len nedávno zaznamenala viac ako 100 miliónov. Zatiaľ však nie je jasné, kedy k takémuto uvoľneniu funkcie medzi verejnosť príde. Zdá sa však, že platforma plánuje jej uvoľnenie už v blízkej dobe a používatelia môžu čakať, kedy sa možnosť využívania funkcie Obraz v obraze oznámi aj pre tých, ktorí si službu Premium neplatia.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.