YouTube Premium si v poslednej dobe predplatilo výrazne viac používateľov.

Platforma YouTube je známa takmer po celom svete ako služba na sledovanie videí a počúvanie hudby od Googlu. Jej obsah je pritom k dispozícii všetkým zadarmo, čo si však žiada aj kompenzáciu. V prípade tejto služby sú to reklamy, ktoré sa zobrazujú pred začiatkom videa, prípadne počas neho, čo sa mnohým nepozdáva. Toto obmedzenie tak začali obchádzať službami blokovania reklám známymi aj pod označením adblokery.

Koncom minulého roka však nastala významná zmena pre používateľov adblokerov, keďže platforma YouTube začala ich využívanie zakazovať. Používatelia služieb na blokovanie reklám sa tak stretli s troma tzv. streakmi, ktoré zbierali počas sledovaní videí. Inak povedané, ak si pozriete tri videá s aktívnym adblokerom, ďalšie sledovanie sa vám zablokuje. Cieľom platformy tak bolo, aby si viac používateľov predplatilo ich program Premium. A to sa aj podarilo.

YouTube hlási 100 miliónov predplatiteľov programu Premium

Aby ste mohli sledovať obsah platformy YouTube bez reklám a využívať aj ďalšie prémiové funkcie, musíte patriť medzi predplatiteľov služby Premium. Tento prémiový program získal v poslednej dobe vyššiu popularitu, najmä teda po zákaze používania adblokerov pri sledovaní videí. Prémiový program s názvom YouTube Premium pritom prišiel na trh prvý raz v roku 2015 po boku novej aplikácie s označením YouTube Music.

Aktuálne sa počet predplatiteľov služby YouTube Premium pohybuje nad hranicou 100 miliónov, čo je veľkým úspechom platformy. Tento program je dostupný vo viac ako 100 krajinách sveta a do počtu predplatiteľov služba ráta aj tých, ktorí aktuálne využívajú program v skúšobnom období zadarmo. Skúšobné obdobie je zadarmo pre predplatiteľov na jeden mesiac, potom stojí 7,19 eur.

youtube peniazeZdroj: Mohamed Hassan / Pixabay

YouTube Premium pritom ponúka viac funkcií ako len sledovanie videí a počúvanie hudby bez reklám. Len v poslednom roku do tohto programu prišli funkcie ako vylepšená kvalita videa, možnosť pokračovania v sledovaní videa na viacerých platformách či nové AI funkcie.

Do aplikácie YouTube Music zasa pribudla možnosť počúvania podcastov, no nejde o všetky novinky, ktoré platforma ponúkla v priebehu posledného roka. Dostupnosť funkcií sa navyše líši aj v závislosti od regiónu, kde službu využívate. Nie všetky prémiové funkcie teda musíte mať dostupné vo vašom prémiovom účte,

Zdroj: YouTube

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.