Pri kúpe nového smartfónu sa ľudia zvyčajne rozhodujú medzi dvoma najpoužívanejšími operačnými systémami, Android a IOS. Pokiaľ ste doteraz používali telefóny s Androidom, možno prirodzene zvažujete, či bude prechod k zariadeniam s iOS dobrou voľbou. Týchto 5 dôvodov vás presvedčí, že si ich zamilujete.

  1. Jednoduché používanie

Mnoho ľudí sa zhoduje, že práve modely iPhone sú oveľa používateľsky prívetivejšie: všetky aplikácie sa spúšťajú z domovskej obrazovky a všetky nastavenia sa nachádzajú v jednej ponuke. A aj keď svoj iPhone aktualizujete na najnovší model, operačný systém funguje stále rovnako. Ak hľadáte ľahko ovládateľný a dobrý smartfón na základné použitie, práve iPhone je jasná voľba.

  1. Apple ekosystém

Veľkou výhodou iPhonov je ich kompatibilita s ďalšími produktmi od Apple. Laptopy MacBook, stolové počítače iMac, tablety iPad, smart hodinky Apple Watch alebo slúchadlá AirPods viete automaticky spárovať s telefónom aj bez inštalovania ďalších aplikácií. Rýchlo a ľahko medzi nimi dokážete zdieľať aj svoje súbory – či už ide o fotografie a videá, ale aj e-maily, poznámky či udalosti v kalendári.

Jednoduchší je aj prenos súborov s ďalšími používateľmi iPhonov. „Skúsenosti našich zákazníkov nám ukazujú, že iPhony sú skvelou voľbou pre celú rodinu, ktorá aj vďaka nim dokáže byť v bližšom kontakte. V ponuke Swappie nájdu aj  staršie, no stále plne funkčné modely, ako je iPhone 7, iPhone 8 či iPhone X, ktoré sú ideálne pre deti,“ vysvetľuje Michaela Mackovičová, Country Manager spoločnosti Swappie, fínskej technologickej spoločnosti, ktorá ponúka repasované modely iPhonov. Zariadenia v Swappie navyše dostanete za prijateľné ceny, preto neobstojí ani argument, že iPhony sú príliš drahé.

  1. Zariadenia si držia svoju hodnotu

Podľa prieskumov si ľudia nový smartfón vyberajú v priemere každý 1-2 roky. Svoje novinky každoročne uvádza aj značka Apple, vôbec to však neznamená, že staršie modely tým strácajú na hodnote. Hoci aktuálne je na trhu najnovší model iPhone 13, podľa dát Swappie patria v súčasnosti medzi najvyhľadávanejšie modely iPhone 8, 7, 11 a X.

„Zákazníci sa u nás môžu spoľahnúť na to, že aj staršie modely sú plne kvalitné. Každý telefón, ktorý sa do Swappie dostane, totiž prechádza precíznym 52-stupňovým procesom kontroly, v rámci ktorého diagnostikujeme a opravujeme všetky nedostatky,“ prezrádza Michaela Mackovičová, „zákazníci tak u nás nájdu plne funkčné telefóny. Bonusom je ich nižšia cena a jednoduchý nákupný proces – smartfón budú mať doma do niekoľkých dní od objednávky.“

Po výmene iPhonu za novší model môžu tvoj starý iPhone (modely iPhone 7 a novšie) jednoducho predať prostredníctvom Swappie za dobrú cenu. Zákazník na stránke www.swappie.sk jednoducho vyplní formulár, kde presne opíše model a stav telefónu, podľa čoho mu platforma vypočíta výkupnú cenu. Ak s ňou zákazník súhlasí, telefón podľa inštrukcií zašle do Swappie a o niekoľko dní má peniaze na účte.

  1. Jednoduchšie spojenie s rodinou

iPhone je skvelou voľbou pre celú rodinu. Okrem jednoduchého zdieľania fotografií a videí cez AirDrop či rýchlemu kontaktu s najbližšími prostredníctvom FaceTime, môžu rodičia jednoducho dohliadať na bezpečnosť svojich detí.

Rodinné zdieľanie od spoločnosti Apple im pomôže obmedziť prístup detí k nevhodným aplikáciám a pomocou funkcie ,,Nájsť“  môžu jednoducho sledovať pohyb detí, napríklad na ceste zo školy. Aj preto bývajú telefóny iPhone populárne ako prvý vlastný smartfón pre dieťa, ktoré so smartfónmi doteraz nemalo skúsenosť.

  1. Novinky si vyskúšate ako prví

Nie je žiadnym prekvapením, že väčšina milovníkov technológií a inovátorov nedá dopustiť na zariadenia Apple a predovšetkým na iPhony. Okrem vyššie spomenutých dôvodov za tým stojí aj fakt, že mnoho vývojárov aplikácii stále uprednostňujú iOS a jeho používatelia sa tak noviniek dočkajú skôr ľudia používajúci Android.

Mnoho ďalších užitočných aplikácií čaká na Android verziu ešte dlhšie alebo sa jej nedočkajú vôbec. Nejde pri tom o žiadne bezdôvodné zvýhodňovanie používateľov iPhonu, ale o skutočnosť, že operačný systém Android využíva viacero značiek smartfónov, ktoré majú v ponuke desiatky až stovky modelov.

Vývojári musia vziať do úvahy všetky špecifiká jednotlivých modelov smartfónov, preto pri aplikáciách na Android trvá celý proces omnoho dlhšie. Ak teda patríte k fanúšikom technologických noviniek, modely iPhone pre vás budú tou správou voľbou. Na Swappie nájdete najnovšie modely iPhone 13, a to už od 699 €.

Tento článok je pripravený v spolupráci so spoločnosťou Swappie.

Prečítajte si aj: