K dispozícii sú oficiálne nástroje aj aplikácie tretích strán.

Pokiaľ plánujete prejsť z iPhonu na smartfón so systémom Android, možnože vám pomôže oficiálna aplikácia od Googlu s názvom Switch to Android. Google ju vyvinul s cieľom zjednodušiť a zoptimalizovať prenos dát medzi starým a novým telefónom s dvoma rôznymi operačnými systémami do najvyššej možnej miery.

Switch to Android uľahčuje prenos dát, ako sú kontakty, kalendáre, fotografie a videá. Aplikácia vám takisto poradí, ako vypnúť službu iMessage, aby ste dostávali textové správy na vašom novom Androide – niektorí používatelia iPhonov si totiž nenastavia, aby sa iMessage správa odoslala vo forme SMS správy, pokiaľ sa ju neporadí odoslať ako iMessage.

Aplikácia Switch to Android
Aplikácia Switch to Android

Aplikácie a dáta v nich nie je možné prenášať pomocou oficiálnych nástrojov

Bohužiaľ, kvôli obmedzeniam, resp. rôznorodosti systému iOS, nie je možné z iPhonu do Androidu preniesť jednotlivé aplikácie či používateľské dáta v rámci aplikácií. Aplikácie si teda budete musieť v novom telefóne nainštalovať manuálne.

A pokiaľ zvažujete prechod z Androidu na iPhone, do pozornosti dávame oficiálnu aplikáciu od Applu s názvom Prechod na iOS. Tá má prakticky totožnú funkcionalitu ako Switch to Android – pomôže s presunom správ, kontaktov, kalendárov, fotografií a videí a zároveň vás prihlási do vášho Google účtu v iPhone. Prenos aplikácií a ich dát nie je možný ani v tomto prípade.

Aplikácia Prechod na iOS
Aplikácia Prechod na iOS

Oficiálne aplikácie na presun dát medzi iPhonom a Androidom

Nástroje tretích strán a priamo od výrobcov smartfónov

Okrem oficiálnych aplikácií od Googlu a Applu môžete vyskúšať aj nástroje tretích strán. Tie v závislosti od toho, z akého telefónu prechádzate na aký, môžu ponúknuť o niečo bohatšiu funkcionalitu. Príkladom takejto aplikácie je Smart Transfer:

Aplikácia Smart Transfer
Aplikácia Smart Transfer

Smart Transfer pre Android a iOS

Do pozornosti takisto dávame nástroje od jednotlivých výrobcov, ktoré vám môžu pomôcť s presunom dát zo starého zariadenia do nového telefónu konkrétnej značky. V niektorých prípadoch môžu tieto nástroje ponúkať aj lepšiu funkcionalitu ako riešenia od Applu či Googlu. Tieto nástroje sú obvykle predinštalované priamo v telefóne danej značky:

Ak sme na nejakú aplikáciu zabudli, napíšte nám ju prosím do komentára.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit