Bezdrôtové slúchadlá používame čoraz častejšie.

Nie je teda prekvapením, že aj v oblasti bezdrôtového zvuku sa môžeme stretávať s čoraz častejšími inováciami. Jednou z významných je aj funkcia Google Fast Pair, ktorá umožňuje rýchle spárovanie slúchadiel s Android telefónom. Okrem tejto šikovnej možnosti sa spárované príslušenstvo uloží do účtu Google, čím je pripravené na ďalšie použitie s inými Android zariadeniami, ktoré vlastníte.

Google však ide teraz ešte ďalej a predstavil novú funkciu, ktorá je postavená na technológii Fast Pair. Tá dokáže prepínať medzi zvukom z rôznych zariadení na základe činností používateľov. Zohľadňuje rôzne typy kategórií zvuku, ako napríklad telefonický hovor, jednoduché oznámenie a prehrávanie médií.

Rýchle párovanie zariadení Bluetooth

Ako to  funguje?

Pre lepšie ozrejmenie fungovania novinky Google uviedol príklad:

Ak teda napríklad sledujete video na tablete a dostanete upozornenie na telefóne, zvuk zo slúchadiel sa neprepne na telefón. Ak však prijmete telefonický hovor, zvuk slúchadiel sa prepne,“ vysvetľuje spoločnosť Google na svojom blogu. 

Používanie tejto funkcie je používateľsky veľmi prívetivé, k čomu sú prispôsobené aj ovládacie prvky. Po prepnutí na druhé zariadenie sa na ňom zobrazí oznámenie, ktoré používateľom umožní prepnúť späť na pôvodné zariadenie iba jedným ťuknutím. V prípade, že používate slúchadlá s možnosťou duálneho pripojenia, tak novinku bude možné využívať aj počas tohto pripojenia.

Aktuálne sa na trhu nachádzajú iba jedny slúchadlá, ktoré túto funkciu podporujú. Sú nimi iba pred pár dňami predstavené Pixel Buds Pro. Google však tvrdí, že v najbližších týždňoch túto funkciu dostanú aj vybrané slúchadlá Sony a JBL.

Hoci nové rýchle prepínanie zvuku je zo začiatku dostupné iba v systéme Android, čoskoro sa dostane aj na ďalšie platformy a zariadenia.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.