HP EliteBook 840 G2

Notebook v triede B. Podľa nás dostal prísne hodnotenie, vyzerá aspoň na A, keď priamo nie na A+. Je vidieť, že bol používaný a že nie sme prví, kto ho rozbalil a pracoval na ňom. EliteBook bol prakticky tichý pri nenáročnom používaní. To svedčí o tom, že je vyčistený a nemá v sebe prach, ktorý by tam bol usadený počas jeho prvotného používania. Na polohovacom klobúčiku (trackpointe) bolo vidno, že bývalý majiteľ s ním vedel pracovať. Séria EliteBook má dve súpravy tlačidiel myši. Jednu pod touchpadom, druhú nad ním. Práve tie slúžia na to, keď ovládate notebook trackpointom. Všetky fungovali bezchybne.

Renovovaná klávesnica na EliteBooku od HP

Klávesnica má pri tomto notebooku dva stupne bieleho podsvietenia. Takisto funguje ako má a nezaznamenali sme žiadne problémy. Klávesnica je stále jedna z najtichších, aké sa do notebookov dávajú. Nič sa nemení na tom, že je v renovovanom notebooku. Klávesy prešli procesom renovácie, a tak je ako nová. Nie sú na nej žiadne odtlačky ani vyšúchané časti. Stále z nej budete mať pocit, aký máte z úplne nových klávesníc pri rozbalení nového notebooku. Opierka na ruky vyzerala na našom kuse tiež ako nová. To platí aj pre kĺb, ktorý drží veko. Jediné odreniny boli po obvode spodného dielu šasi a na veku z boku. Boli len nebadateľné a treba sa poriadne pozrieť, aby ste si ich všimli. Na veku sa nachádzali malé odery vo forme čiar, no takmer vôbec neboli vidieť.

Notebook od HP mal tiež škrabance, avšak zanedbateľné

Z hľadiska výkonu platí aj pre tento model, že si kupujete starší, no výkonnejší notebook ako nový za porovnateľnú cenu. Avšak s jedným rozdielom. Nepôjde o biznis notebook, ale o bežný multimediálny a navyše s 15,6-palcovou uhlopriečkou, zväčša s klasickým otáčkovým diskom. EliteBook je totiž notebook, ktorý má dobrú portovú výbavu, nechýba ani klasický LAN konektor alebo dokovací konektor.

Rozšírenie

V e-shope si môžete k notebooku dokúpiť 4 alebo 8 GB RAM za 30 alebo 60 eur. V prípade potreby je tu možnosť rozšírenia záruky o rok, dva alebo tri navyše. Roky navyše by vás vyšiel na 52,72 eura.

Cena: 527,16 EUR

thumbs-up-icon

Výhody

  • veko len s minimálnymi škrabancami
  • opierka na dlane ako nová

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • špeciálne znaky na niektorých klávesoch majú odlišný farebný odtieň

Tento test je rozdelený do troch častí:

1. Dell Latitude E7240
2. HP EliteBook 840 G2
3. Technické parametre, benchmarky a verdikt

Značky:
1 2 3 4

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.