Honor oficiálne predstavil európsku verziu novej vlajkovej lode.

5,2-palcový smartphone Honor 7 má odolné celokovové telo a podobnú hardvérovú výbavu ako Huawei P8. Chce zaujať inovatívnymi funkciami, ako je programovateľné smart tlačidlo, dotykový senzor s podporou gest a kompatibilitou so všetkými lokálnymi LTE štandardmi. Poteší aj zabudovanie infračerveného portu a podpora rýchleho nabíjania. Telefón môžete používať s dvoma nano SIM kartami alebo s jednou SIM a jednou microSD kartou (podporuje kapacitu do 128 GB).

honor_londyn_18

Bezrámčeková čítačka odtlačkov prstov, ktorá umožňuje rýchlu 360 stupňovú autentifikáciu používateľa, patrí medzi hlavné novinky predstaveného telefónu. Používanie tejto funkcie má zlepšiť aj špeciálny algoritmus. Ten sa počas používania zdokonaľuje a zvyšuje presnosť overenia. Čítačka umožňuje okrem autentifikácie tiež priradenie gest, vďaka ktorým možno napríklad prijať hovor alebo zaobstarať fotografiu.

honor_londyn_12

Honor 7 je poháňaný osemjadrovým procesorom HiSillicon Kirin 935. Má 3 GB operačnú pamäť a vnútorné úložisko o veľkosti 16 GB. Batéria s kapacitou 3100 mAh poskytuje dlhú výdrž na jedno nabitie a funkciu pre ultra rýchle nabíjanie. Vďaka možnosti reverzného nabíjania môže Honor 7 poslúžiť ako zdroj napájania pre ostatné prístroje. Hardvérová výbava je podobná telefónu Huawei P8, v rámci testovania oba modely navzájom porovnáme.

honor_londyn_21

Jedným z hlavných lákadiel Honoru 7 je hlavný fotoaparát s rozlíšením 20 MP s množstvom kreatívnych fotografických funkcií. Snímač Sony IMX 230, vlastné PDAF technológie pre rýchle ostrenie a svetelnosť f / 2.0 umožňujú obstaranie ostrej fotografie aj v zlých svetelných podmienkach, a to už za 0,1 sekundy. Predný širokouhlý 8MP fotoaparát so svetelnosťou f / 2.4 dopĺňa zabudovaný LED blesk a množstvo kreatívnych funkcií pre automatické skrášlenie vzhľadu pleti, či pre panoramatické selfies. Ďalšia vlastnosť, ktorú plánujeme priamo porovnať s P8-čkou.

honor_londyn_13

Špecifikácie európskej verzie telefónu Honor 7

Špecifikácie európskej verzie telefónu Honor 7

Výrobca udáva, že telefón bol navrhnutý pre čo najpohodlnejšie ovládanie jednou rukou a plnohodnotné surfovanie po internetových stránkach. Na ľavom boku telefónu pribudlo smart tlačidlo s programovateľnými funkciami (jedno + dvojité stlačenie a dlhé podržanie) a podporou vyhľadávacích funkcií Google. Ergonomicky umiestnená čítačka odtlačkov prstov sa dá využiť ako spúšť fotoaparátu pre pohodlné obstaranie selfie.

honor_londyn_17

Pre ešte intuitívnejšie používanie obsahuje Honor 7 množstvo funkcií ovládaných hlasom. Tie sú súčasťou nadstavby EMUI 3.1 a poznáme ich už zo zariadení značky Huawei. Hlasovým príkazom môžete telefón prebudiť z uzamknutého stavu alebo stratený Honor 7 vyhľadať. Zaujímavou funkciou je aj vytvorenie snímky obrazovky zaklepaním kĺbom prsta na displej. Táto funkcia nám nefungovala v minulosti vždy spoľahlivo.

honor_londyn_19

Honor 7 sa začne predávať na Slovensku v najbližších týždňoch. Cena bude 349,99 EUR.

honor_londyn_24

honor_7_oficialne (8)

Honor takisto predstavil inteligentný náramok, ktorý počíta kroky, monitoruje kvalitu spánku, je vodotesný a na jedno nabitie vydrží fungovať 3 dni. Výrobca udáva, že vám takisto pripomenie hovor. Náramok sa dostane na trh koncom roka a bude sa predávať za 79 EUR. Názov náramku je neznámy, vyberú ho používatelia.

honor_londyn_26

Galéria priamo z predstavenia v Londýne:

Na článku spolupracoval Ondrej Macko.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit