Francúzska značka ARCHOS, ktorú poznáme ako významného hráča v oblasti spotrebnej elektroniky, prichádza na trh s úplne novým smartfónom. Privítajte ARCHOS Diamond Omega.

Zariadenie prichádza v kompaktnom tele a štýlovom dizajne s uhlopriečkou 5,7 palcov, navyše s pôsobivým pomerom tela a obrazovky. Z hardvérovej stránky je to kombinácia procesora Qualcomm Snapdragon 835 s pamäťou 8 GB RAM a až 128 GB interného úložiska. Archos vybavil svoj diamant až štyrmi kamerami.

Konštrukcia

ARCHOS Diamond Omega sa bude dodávať v tmavo modrom sklenenom tele s ochranným sklom Corning Gorilla Glass. Je vybavený displejom s rozlíšením Full HD s uhlopriečkou 5,7-palcov a bezrámikovou konštrukciou. Rozlíšenie displeja je 2040 × 1080 pixelov, teda 404 ppi vďaka najnovšej generácii IPS LTPS panelu. Diamond Omega má pomer obrazovky k prednej strane až 85 %, displej sa chváli jasnými a vernými farbami a čitateľnosťou aj za jasného denného svetla.

Telefón je vyzbrojený batériou s kapacitou 3100 mAh a využíva technológiu rýchleho nabíjania Qualcomm Quickcharge 3. Len 5 minút nabíjania tak vystačí na ďalších 5 hodín prevádzky.

Fotografovanie

ARCHOS Diamond Omega má naozaj štyri kamery – dve vzadu a dve vpredu. Kombinácia obidvoch  fotoaparátov na zadnej strane ponúka mnoho možností na zachytenie zaujímavých snímok. Fotoaparát s rozlíšením 23 MPx (Sony IMX 318) a clonou f/2.0 je telezoom zväčšujúci bezstratovo dva krát, zatiaľ čo štadardný fotoaparát 12 MPx (Sony IMX 362) s clonou f/1.8 zachytí obraz aj pri nízkej úrovni svetla.

Dve predné 5 MPx kamery spolupracujú napr. pri vytvorení portrétového režimu s prirodzeným efektom bokeh. Vznikajú tak efektné fotografie s rozostreným pozadím, ktoré ozvláštnia sefie fotografie.

Štyri fotosnímače senzory tiež ťažia z výkonných algoritmov, rôznych efektov, filtrov a režimov –prírodné, farebné, mäkké svetelné efekty a filtre, krása, mono, 3D, časozberné videá, režimy úprav (pre zaostrenie a úpravu rozostreného pozadia) vyváženie bielej, rýchlosť uzávierky, úpravy zaostrení a expozície, podpora RAW formátu – to všetko poskytuje používateľom väčšiu kontrolu nad fotografiami za rôznym svetelných podmienok. ARCHOS Diamond Omega tiež umožňuje nakrúcať 4K videá

Pripojenia

ARCHOS Diamond Omega podporuje ultra-rýchle pripojenie 4G+ a WiFi ac MiMo. Obsahuje tiež digitálnu čítačku odtlačkov prstov, ktorá zariadenie odomkne už za 0,2 sekundy, technológie Bluetooth 4.1 a NFC zaisťujú kvalitu zvuku aj mobilné platby. Smartfón je vybavený portom USB-C, neobsahuje jack port, ale príslušný adaptér na drôtové slúchadlá je súčasťou dodávky.

Operačným systémom je Google Android 7.1 Nougat s nadstavbou Nubia UI 5.0. Môžete tak použiť gestá na okrajoch obrazovky, zobrazenie kontextového menu stlačením ikony aplikácie, učenie a predikciu chovania sa používateľa vďaka umelej inteligencii, úsporu energie a pod.

Telefón sa bude dať zakúpiť na www.archos.com a v sieti obchodných partnerov spoločnosti ARCHOS. Diamond Omega príde na trh v druhej polovici novembra 2017 za cenu 499,99 Eur.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.