Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť HP Inc. predstavila notebook HP Elite Dragonfly, ultraľahký notebook vo váhovej kategórii do jedného kilogramu[i] navrhnutý s cieľom posunúť hranice efektivity v práci aj v živote mobilných profesionálnych používateľov. Vďaka precíznemu spracovaniu zaujme na prvý pohľad, zároveň je nabitý výkonom a bezpečnostnými funkciami a predznamenáva novú éru mobility.

HP tiež rozširuje svoje portfólio monitorov o dva úchvatne farebné prehnuté modely navrhnuté pre modernú kanceláriu súčasnosti.

„Osobný počítač má dávať slobodu, adaptovať a transformovať ako a kde dnešní firemní používatelia pracujú,“ uviedla Anne-Sophie Hadberg, Head of Personal Systems, EMEA, HP Inc. „Inovatívne riešenia od HP rýchlo posúvajú firmy do budúcnosti vďaka neuveriteľne ľahkým, výkonným a maximálne zabezpečeným počítačom, vrátane prepojeného ekosystému pre pracoviská novej generácie. Najľahší kompaktný konvertibilný pracovný počítač a nádherné prehnuté monitory od HP sú dôkazom, že nové technológie významne rozširujú možnosti súčasných firemných používateľov. „

Najľahší kompaktný konvertibilný pracovný notebook na svete

Dnešní mobilní profesionáli sa musia pohybovať – bez akýchkoľvek obmedzení – medzi zasadacími miestnosťami, univerzitou, letiskom, taxíkom – jednoducho musia byť všade, kam ich práca zavedie. HP Elite Dragonfly bol navrhnutý, aby bol dokonalou „vizitkou“ svojho majiteľa. Je ľahký a výkonný, ponúka najdlhšiu výdrž batérie v triede 13 palcových pracovných konvertibilných notebookov na svete[ii] – až 24,5 hodíny[iii]  – a najnovšiu konektivitu Wi-Fi 6[iv]. Voliteľne dostupné pripojenie gigabit-glass 4G LTE [v] umožňuje firemným používateľom pripojiť sa a pracovať na zdieľaných projektoch takmer odkiaľkoľvek vďaka 4×4 LTE anténam, ktoré sa u pracovného konvertibilného počítača objavujú vôbec prvýkrát[vi]. HP Elite Dragonfly je tiež prvým pracovným konvertibilným notebookom s predinštalovaným softvérom pre osobnú pohodu[vii] s názvom HP WorkWell.

Ľahký a odolný:

  • Najľahší kompaktný konvertibilný pracovný počítač na svete, ktorý váži menej ako jeden kilogram, má telo vyrobené z precízne frézovaného horčíka. Vďaka tomu má mimoriadnu odolnosť aj úchvatnú iridescentnú modrú farbu – ako vážka.
  • Už žiadne klepanie klávesnice! Nová ultraľahká podsvietená klávesnica a touchpad umožňuje skutočne tichú a ničím nerušenú prácu.
  • Najvyšší pomer monitora a tela 13 palcového konvertibilného pracovného notebooku na svete[viii] – takmer 86 percent. Okamžitá premena tabletu na osobný počítač.

HP Elite Dragonfly je prvý notebook na svete, pri ktorého výrobe boli použité plasty, ktoré by inak skončili ako odpad v oceáne (tzv. Ocean-bound plastics)[ix]. HP starostlivo zvažuje použitie plastov vo svojich výrobkoch, napríklad v prípade zdierok pre reproduktor a klávesov.

Šikovný a personalizovaný:

  • Vďaka programu HP WorkWell [x] budete mať svoje zdravie v práci pod kontrolou.
  • Program „koučuje“ používateľa, aby si robil pravidelné prestávky a ponúka tipy, ako zlepšiť produktivitu práce.
  • HP pomáha používateľom nájsť správnu rovnováhu osobného a pracovného života pomocou personalizovaných odporúčaní.

HP Elite Dragonfly a prémiové príslušenstvo – napríklad kožený obal na 13,3 palcový notebook HP Elite a cestovná myš HP Bluetooth Travel Mouse – sú určené pre používateľov, ktorí sú neustále v teréne.

Výkonný a bezpečný:

  • Používatelia notebookov zaradených do programu „Projekt Athena“ zažijú najlepší pracovný výkon vďaka procesoru Intel® Core ™ vPro ™ 8. generácie[xi].
  • Wi-Fi 6 ponúka až trikrát rýchlejší prenos súborov v porovnaní s Wi-Fi 5 v podmienkach silnejšej dátovej prevádzky[xii].
  • HP Sure Sense[xiii] bráni proti malware útokom silou umelej inteligencie.
  • HP Sure Recover s funkciou Embedded Reimaging[xiv] obnoví systém rýchlo, kedykoľvek a kdekoľvek – aby používateľ mohol pokračovať v práci.

HP Sure View Gen3[xv] je cenami ovenčený integrovaný privátny filter od HP. HP Privacy Camera[xvi] dáva používateľovi kontrolu nad tým, čo zdieľa so svetom.

Širokouhlé prehnuté monitory ponúkajú zážitky, ktoré vás pohltia

Mobilní profesionáli tiež potrebujú maximálnu produktivitu aj keď sú práve v kancelárii. Počítač ako HP Elite Dragonfly je dokonalým nástrojom pre vaše nápady, zdieľané projekty a prácu v teréne. Prehnuté monitory sú potom miesto, kde sa vaše nápady zhmotňujú a ožívajú.

Navrhnuté pre produktivitu:

Širokouhlý prehnutý monitor HP S430c  

  • Vďaka svojej obrovskej, prehnutej obrazovke s uhlopriečkou 43,4 palcov (ekvivalent dvoch 24 palcových monitorov) ponúka úplné jedinečné zážitky
  • Nová technológia HP Device Bridge[xvii] umožňuje úplne plynulé ovládanie dvoch počítačov súčasne. Používateľ môže prezerať, kopírovať a prenášať obsah medzi zariadeniami pomocou jednej klávesnice a myši.

HP S430c Curved Ultrawide Monitor má privátnu pop-up kameru a zabudovaný mikrofón

Prehnutý monitor HP E344c

  • Imerzivný ultratenký prehnutý monitor s uhlopriečkou 34 palcov je ideálny pre používateľa novej generácie, ktorý ocení ľahkú konektivitu v kancelárii i doma.
  • Monitor má ergonomický design – možno ho naklonit, otočit i výškovo nastaviť až o 150 mm.

HP E344c Curved MonitorWQHD rozlíšenie a pomer strán 21:9. Jeho súvislá plocha je ekvivalentná niekoľkým obrazovkám, ale bez rušivých rámčekov.

Ceny a dostupnosť

Nový laptop HP Elite Dragonly bude na Slovensku v predaji od novembra za cenu začínajúcu na 1790 eur.

HP S430c Curved Ultrawide Monitor bude na Slovensku v predaji od decembra za 1068 eur.

HP E344c Curved Monitor bude na Slovensku v predaji v druhej polovici októbra za 684 eur.

HP Bluetooth Travel Mouse bude na Slovensku v predaji od decembra za 39,99 eura.

[i]  Počiatočná hmotnosť nižšia ako 1 kg je k dispozícii iba v určitých konfiguráciách.

[ii] Porovnanie s kompaktnými konvertibilnými pracovnými 13palcovými počítačmi s procesorom 8th Gen Intel® Core ™ i U series, Windows Pre OS, vPro ™ a konvertibilnou konštrukciou bez možnosti samostatného tabletu pod 59 kubických palcov – september 2019.

[iii] Až 24 hodín a 30 minút na správne nakonfigurovanom počítači HP Elite Dragonfly s procesorom Intel® Core ™ i5, 8 GB RAM, bez WWAN, 128 GB SSD, panelom FHD a Intel® Wi-Fi 6 ZX200 + BT5 (802.11 ax 2×2, non -vPro ™). Výdrž batérie Windows 10 MM14 sa líši v závislosti od rôznych faktorov, vrátane modelu, konfigurácie, načítaných aplikácií, funkcií, použitie, bezdrôtovej konektivity a nastavenia správy napájania. Maximálna kapacita batérie sa prirodzene znižuje s časom a používaním. Ďalšie podrobnosti nájdete na adrese www.bapco.com.

[iv] Vyžaduje bezdrôtový prístupový bod a pripojenie k internetu, ktoré nie je súčasťou produktu. Dostupnosť verejných bezdrôtových prístupových bodov je obmedzená. Wi-Fi 6 je spätne kompatibilný s predchádzajúcimi špecifikáciami 802.11. Špecifikácie pre Wi-Fi 6 (802.11ax) sú pracovné verzie a nie sú konečné. Ak sa konečné špecifikácie budú odlišovať od pracovnej verzie, môže to ovplyvniť schopnosť notebooku komunikovať s ďalšími zariadeniami, ktoré podporujú Wi-Fi 802.11ax. K dispozícii iba v krajinách, kde je podporovaná technológia 802.11ax.

[v] Modul gigabit-class 4G LTE je voliteľná výbava a musí byť nakonfigurovaná vo výrobe. Modul určený pre rýchlosti sťahovania až 1 Gb / s s tým, ako operátori postupne implementujú agregáciu 5 operátorov a šírku pásma 100 MHz, vyžaduje aktiváciu a samostatne zakúpenú servisnú zmluvu. Spätne kompatibilné s technológiami HSPA 3G. Informujte sa u poskytovateľa služieb o pokrytí a dostupnosti vo vašej oblasti. Rýchlosť pripojenia, nahrávanie a sťahovanie sa bude líšiť v závislosti na sieti, umiestnenie, prostredie, podmienkach siete a iných faktorov. 4G LTE nie je k dispozícii u všetkých produktov vo všetkých regiónoch.

[vi] Porovnanie s kompaktnými konvertibilnými pracovnými počítačmi s procesorom 8th Gen Intel® Core ™ i U series, Windows Pre OS, vPro ™ a konvertibilnou konštrukciou bez možnosti samostatného tabletu pod 59 kubických palcov – august 2019. Vyžaduje voliteľnú sieťovú konektivitu Cat 16 WWAN.

[vii] Na základe internej analýzy HP konvertibilných pracovných počítačov s procesorom 8th Gen Intel® Core ™ i U series, Windows Pre OS, vPro ™ a konvertibilnou konštrukciou bez možnosti samostatného tabletu s predinštalovaným softvérom pre osobnú pohodu – august 2019.

[viii] Porovnanie s kompaktnými konvertibilnými pracovnými 13palcovými počítačmi s procesorom 8th Gen Intel® Core ™ i U series, Windows Pre OS, vPro ™ a konvertibilnou konštrukciou bez možnosti samostatného tabletu v septembri 2019 a percento aktívnej plus neaktívne sledovacej plochy plus rámček. Merané s krytom vertikálnym k podložke.

[ix] Na základe internej analýzy HP z augusta 2019. Komponent krytu reproduktora notebooku je vyrobený z 5% z odpadového plastu – august 2019.

[x] HP WorkWell vyžaduje systém Windows 10, nie je k dispozícii vo všetkých krajinách. Program možno stiahnuť z Windows Store.

[xi] Technológia Multicore je navrhnutá pre zlepšenie výkonu niektorých softvérových produktov. Nie všetci používatelia alebo softvérové aplikácie zaznamenajú vďaka Multicore vyšší výkon. Výkon a taktovacia frekvencia sa líši v závislosti od pracovného zaťaženia aplikácie a konfiguráciu hardvéru a softvéru. Číslovanie, značka a / alebo pomenovanie spoločnosti Intel nie je meradlom vyššieho výkonu.

[xii] Na základe minimálnych požiadaviek Wi-Fi 5 80MHz a Wi-Fi 6 160MHz pri prenose súborov medzi dvoma zariadeniami pripojenými k rovnakému routeru. Vyžaduje bezdrôtový router, ktorý nie je súčasťou produktu. Router musí podporovať štandard 802.11ax (Wi-Fi 6). K dispozícii iba v krajinách, kde je podporovaná technológia 802.11ax.

[xiii] HP Sure Sense vyžaduje systém Windows 10. Dostupnosť produktu zistíte v technických špecifikáciach k produktu.

[xiv] HP Sure Recover s Embedded Reimaging Gen2 je voliteľná funkcia, ktorá musí byť nakonfigurovaná pri nákupe. Dostupnosť viď špecifikácia produktu. Nie je k dispozícii na platformách s viacerými internými pamäťovými jednotkami alebo Intel® opýtanie ™. Pred použitím musíte zálohovať dôležité súbory, dáta, fotografie, videá atď., Aby ste zabránili strate dát.

[xv] Integrovaná obrazovka ochrany súkromia HP Sure View Gen3 je voliteľná funkcia, ktorá musí byť nakonfigurovaná pri nákupe a je navrhnutá tak, aby fungovala na šírku.

[xvi] HP Privacy Camera sú k dispozícii len pre počítače vybavené HD alebo IR kamerou a musí byť nainštalovaná vo výrobni.

[xvii] Kompatibilný so zariadeniami Windows, MacOS, Linux ® a Android ™.

Značky: