Nový tablet iPad Pro príde na trh čoskoro. Pozrite si, čo môžete od neho očakávať podľa analytickej spoločnosti IHS Markit.

Nový rozmer uhlopriečky

10,5-palcový iPad Pro: Očakávame rozmer uhlopriečky 10,5 palca, pričom rozmery tabletu by mali byť rovnaké ako to bolo v 9,7-palcovej verzii iPad Pro. Dôvodom je výrazne tenší rámček okolo displeja. Znamená to, že príslušenstvo ako napr. obal s klávesnicou Smart Keyboard sa bude dať použiť aj na novom 10,5-palcovom iPad Pro.

Rovnako sa zvýši rozlíšenie displeja a to z pôvodných 2048 × 1536 bodov na očakávaných 2224 × 1668. Znamená to, že hustota bodov na palec (ppi) ostane prakticky rovnaká. Pomer strán displeja sa zmení len mierne.

Pribudne aj low-cost tablet s 9,7-palcovým displejom a cenou 299 USD. Je to cena pod súčasným iPad Air 2, ktorý štartuje na 399 USD. Cenu 10,5-palcov zatiaľ analytici nedokázali presne odhadnúť, hovorí sa predbežne o sume 599 USD.

Zatiaľ nie je jasné, čo sa stane s 7,9-palcovým iPad Mini, je možné že sa dočkáme hardvérového update jeho vnútorností.

Príchod na trh

Podľa MacRumors sa nové tablety pravdepodobne uvedú už počas budúceho týždňa. Ak by tomu tak bolo, je pravdepodobné, že ich uvedenie na trh nebude sprevádzať tlačová konferencia. Iné zdroje hovoria až o ich aprílovom uvedení.

Spoločnosť Apple pritom už nie je imúnna voči vplyvu ostatného trhu a jej predaje tabletov z roka na rok klesajú. Predaj najvýkonnejšieho tabletu iPad Pro pritom predstavuje len maličkú časť z predaja iPad Air 2 a Mini tabletov.

Spoločnosť Apple ceny ani termíny uvedenia tabletov iPad 2017 zatiaľ nekomentovala.

Viac o týchto tabletoch: 

Dohady: Apple na jar predstaví tri modely iPad Pro

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.