V sobotu 8. júla 2017 sa v Trenčíne v areáli Facility System Hubu (priemyselná zóna Trenčín) so začiatkom od 9.00 hod. uskutoční ďalší ročník Svetového pohára závodných dronov na Slovensku. Celodenné preteky budú spojené s technologickým dňom – TechDay tnTEL.

Názov: Svetový pohár závodných dronov na Slovensku + TechDay tnTEL
Termín konania: 8. 7. 2017
Miesto konania: Trenčín, areál Facility System Hubu (priemyselná zóna Trenčín)
Viac informácií tu>>

Každým dňom sa stávajú drony čoraz bežnejšou súčasťou každodenného života, pričom to nie je tak dávno, keď boli len výsadou niektorých nadšencov do technológií, ktorí v opustených skladoch, na prázdnych parkoviskách alebo lúkach skúšali a predvádzali svoje lietacie stroje. Drony nám dnes umožňujú natočiť perfektné zábery zo vzduchu bez väčšej námahy a už bežne sa využívajú vo svete športu, kde nám prinášajú nový uhoľ pohľadu na jednotlivé športové podujatia.

V súvislosti s rozrastajúcim sa trendom dronov sa po celom svete uskutočňujú rôzne menšie či väčšie preteky dronov, ktorých majitelia súťažia so svojimi strojmi pri vysokej rýchlosti na pomerne krátkom časovom úseku. Tento trend pretekov dronov samozrejme neminie aj Slovensko, konkrétne Trenčín, ktorý sa 8. júla 2017 stane dejiskom Svetového pohára v pretekoch dronov – International drone race Slovakia 2017. Organizátori si sľubujú účasť pretekárov z viacerých štátov Európy, ktorí predvedú svoje schopnosti na mimoriadnej, práve pre túto príležitosť vybudovanej, pretekárskej trati, ktorá je špeciálne navrhnutá pre preteky dronov.

Preteky sa budú konať v areáli Facility System Hubu (priemyselná zóna Trenčín)

Bohatý celodenný program začne už od rána, konkrétne od 9.00 hod., keď začnú jednotlivé tréningy a kvalifikácia pretekárov v dvoch kategóriách – junior a senior. Kvalifikácia rozhodne o postupujúcich do ďalších bojov, pričom každý súťažiaci prejde povinnou technickou kontrolou. Od 12.00 hod., teda po skončení kvalifikácie, začne freestyle ukážka pre divákov, pričom si budú mať možnosť vyskúšať lietanie s dronmi samotní návštevníci podujatia.

Od 13.30 hod. sa začnú ostré vyraďovacie boje, pričom postupne, počas jednotlivých vyraďovacích fáz (osemfinále, štvrťfinále a semifinále) spoznáme účastníkov finále IDRS 2017. Počas celého trvania bude samozrejme prítomný priamy prenos z kamier dronov na obrazovku, čím bude umožnený divákom maximálny možný pôžitok z jednotlivých pretekov. Odhadovaný čas začiatku finále je o 17.00 hod.,  po jeho skončení bude nasledovať slávnostný odovzdávací ceremoniál, na ktorom budú ocenení prví traja súťažiaci v kategóriách junior i senior.

Celodenná akcia v areáli Facility System Hub v priemyselnej zóne Trenčína bude spestrená o bohatý a rozmanitý sprievodný program. Návštevníci si počas celého trvania Svetového pohára budú môcť užiť technologický deň – TechDay tnTEL. Počas dňa budú prezentované novinky zo sveta technológií, ako napríklad demonštrácia 3D tlače, termografia SEGWAY a mnoho iných. Prostredníctvom vonkajších workshopov budú môcť návštevníci podujatia nové technológie nielen spoznať, ale budú si ich môcť aj priamo na mieste vyskúšať. Bude možné sa napríklad povoziť na elektrobicykloch, zajazdiť si na elektromobile Tesla či vyskúšať populárnu virtuálnu realitu. Pre mladších účastníkov bude možnosť vyskúšať si LEGO kreatívne vzdelávanie, objaviť čaro kúzelnej fyziky či sa vyblázniť a vyskákať na nafukovacích atrakciách.

Celé podujatie bude moderovať známy moderátor Peter “Pinďo“ Lengyel, ktorý sa postará o to, aby návštevníci vždy vedeli, čo sa kde deje. O 18.00 hod., po odovzdaní cien pre víťazov, vyvrcholí nabitý program koncertom Petra Cmoríka, ktorého následne o hodinu vystrieda rocková skupina Dríst.

Vstup na IDRS 2017 je voľný a vítaní sú všetci ľudia, ktorí majú záujem dozvedieť sa niečo viac o nových technológiách a v neposlednom rade zažiť naživo Svetový pohár v pretekoch dronov na Slovensku!

Názov: Svetový pohár závodných dronov na Slovensku + TechDay tnTEL
Termín konania: 8. 7. 2017
Miesto konania: Trenčín, areál Facility System Hubu (priemyselná zóna Trenčín)
Viac informácií tu>>

Značky: