Pamäťové karty sa hodia na každý výlet a dovolenku.

Smartfón, to je povinnosť takmer u každého „moderného“ človeka, bez výhrad, to netreba ani rozoberať. Ale pamäte, tej v zariadeniach, nie je nikdy dosť. Veľa sa fotí, natáča sa veľa videa, a to znamená potrebu veľkého úložiska. A to v akomkoľvek zariadení, s ktorým tieto činnosti vykonávame, či je to smartfón, fotoaparát, videokamera alebo akčná kamera. V týchto zariadeniach dokážeme počas dovolenky zaplniť veľmi rýchlo jednu aj väčšiu pamäťovú kartu. Preto vždy odporúčame mať pribalenú minimálne jednu náhradnú pamäťovú kartu v čo najväčšej prípustnej kapacite. Miesto v batožine to nezaberie žiadne a cenovo sú tieto pamäťové médiá dostupné. Najčastejšie podporované varianty sú 32, 64 až 128 GB. Siahnuť treba radšej po tých kvalitnejších a rýchlejších kartách, ktoré sú vhodné aj pre 4K video.

Samsung_micro_SD_web2016_3_nowat

Dobrým výberom môže byť Samsung microSDXC EVO Plus 64 GB + SD adaptér, UHS-I, Class 10 s rýchlosťou prenosu do 80 MB/s. Cena za túto pamäťovú kartu sa pohybuje okolo 23 eur. Alebo výkonná a odolná pamäťová karta Kingston microSDXC 128 GB, classs 10 + SD adaptér. Vhodná pre 4K video s rýchlosťou čítania 90 MB/s a rýchlosťou zápisu 80 MB/s. Táto karta je odolná voči vode a s cenovkou 74 eur.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júnovom vydaní TOUCHIT č. 5/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Kamery stvorené na akčnú dovolenku

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE