Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Lexus intenzívne investuje do komfortu a bezpečnosti. Japonci však pri každej príležitosti  zdôrazňujú aj to, že  chcú vyrábať autá s vzrušujúcim dizajnom a vysokým výkonom. Premiéry, ktoré môžeme podľa najnovších chýrov očakávať na budúci rok, to len potvrdzujú. 

Nová SUV vlajková loď

Odhalenia týkajúce sa nových modelov Lexusu zverejnil japonský portál  Best Car Web. Podľa portálu má v polovici budúceho roku na trhu debutovať nové vlajkové SUV. Predlohou bude  pravdepodobne koncept LF-1 Limitless z roku 2018. Auto by malo konkurovať modelom, ako sú Maserati Levante alebo Bentley Bentayga.

Dizajn vozidla by mal byť založený na platforme GA-L, známej z  Lexusu LS. Pod kapotou bude pracovať štvorlitrový motor V8 twin-turbo alebo hybridná pohonná sústava  s motorom V6 3.5. Ak automobilka skutočne pracuje na tomto modeli, bude výber spomenutých pohonných jednotiek prirodzeným krokom. Lexus v súčasnosti pripravuje  V8 s dvojitým prepĺňaním a  motor V6 už niekoľko rokov montuje napríklad do hybridného modelu LS 500h.

Super výkonná limuzína

Novej reinkarnácie sa môže dočkať aj vlajková limuzína  Lexusu. Chýry o športovom modeli LS F sa v médiách objavujú už niekoľko rokov. Podľa portálu by sa mali stať skutočnosťou v roku 2021.  Lexus LS F s očakávaným motorom V8 twin-turbo môže dosiahnuť výkon až 670 koní! Po  modeloch  IS F a  GS F by bol tretím sedanom v histórii značky s označením F, ktorá je rezervovaná pre plnokrvné športové verzie.

Ďalší  Lexus IS

Ďalším modelom v rade noviniek bude podľa japonských médií štvrtá generácia  Lexusu IS. Auto získa zrejme nový dizajn, rozmery však majú zostať nezmenené. Sedan bude postavený na  platforme TNGA a konštrukčne spríbuznený s Toyotou Crown, ktorá je v Japonsku obľúbená.  Očakáva sa, že nová architektúra sa prejaví vo výrazne vyššom jazdnom komforte a presnosti ovládania vozidla.

Aký motor sa dostane pod kapotu nového Lexusu IS? Podľa japonských novinárov si kupujúci budú môcť vybrať  základný motor známy z modelov Lexusu 2.0  turbo. Na zozname sa ocitne hybridný pohon novej generácie s motorom 2.5, ako aj  benzínový motor s objemom 2.4.  Podľa Best Car Web sedan môže prípadne dostať preplňovaný šesťvalec 3.0, známy z novej  Toyoty GR Supra. Spomína sa tiež športová verzia modelu, ktorá by mala debutovať rok po premiére štandardného Lexusu IS.

 

Značky: