V dobe, kedy mini verzie smartfónov skoro úplne vymizli zo scény, začína sa objavovať zmenšená verzia Samsung Galaxy S9

Doplnené 20.4.2018: Zariadenie s kódovým označením SM-G8750 bude niesť názov Dream-lite.

Po nedávnych predpokladoch, že zariadenie s označením SM-G8750 bude tretím zástupcom série Galaxy S9, sa toto zariadenie objavilo v certifikačnom liste pre Bluetooth. V tomto protokole sa zobrazuje spolu s modelovým číslom už aj názov zariadenia Dream-lite. Tento údaj je ale doplnený o názov krajiny. Je možné, že toto zariadenie sa bude nakoniec exkluzívne predávať iba v Číne.

Pôvodný článok 4.4.2018: Poslednou zmenšenou verziou vlajkovej lode od spoločnosti Samsung bol Galaxy S5 mini. Bolo to ešte v roku 2014 a v týchto dňoch sa znovu objavuje zmenšená verzia, ktorá poteší veľa fanúšikov kompaktných zariadení.

V prípade, ak sú údaje z Geekbench testu pravdivé, tak môžeme Galaxy S9 mini očakávať pod kódovým označením SM-G8750. V teste sa objavilo zariadenie, ktoré obsahovalo Snapdragon 660 a grafiku v podobe Adreno 512. Samozrejmosťou je Android vo verzii 8.0 Oreo.

Od čipsetu Snapdragon 660 sa očakáva dostačujúci výkon aj pre náročnejších používateľov, k čomu bude prispôsobená aj pamäť RAM, ktorá bude mať 4 GB. Je vysoko pravdepodobné, že v Európe bude smartfón osadený alternatívou z vlastnej dielne Samsungu, teda čipsetom Exynos.

V roku 2014, kedy sa predstavil model Galaxy S5 a jeho mini verzia, bola medzi nimi 3 mesačná pauza, ktorá sa očakáva aj tento rok. To znamená, že Galaxy S9 mini môžeme na trhu očakávať na prelome mesiacov jún a júl.

Tieto dohady ohľadom zmenšenej verzie vlajkovej lode by mohol vyvrátiť fakt, že by sa mohlo jednať o iné zariadenie Samsung, ktoré sa pripravuje mimo série Galaxy S.

Ale ak by sa nám naozaj odhaľovalo zariadenie s prívlastkom mini, môžeme od neho očakávať displej pravdepodobne FullHD+ s 5” uhlopriečkou a pomerom strán 18,5:9. Poznávací prvok v podobe Infinity displeja, by sa podľa očakávaní a podľa vzoru väčších verzií zachoval. Batéria by sa mohla oproti klasickej S9 zmenšiť na hodnotu 2500 – 2750 mAh.

Dlhšie sa povráva o zmenšenej verzii vlajkových lodí od Samsungu. Aj napriek tomu nám model SM-G8750 ešte stále nedáva istotu, že ňou aj naozaj je, aj keď by to nejedného fanúšika kompaktných zariadení určite potešilo.

zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

Fototest: Samsung Galaxy S9+ vs. iPhone X vs. Huawei Mate 10 Pro. Aký je prínos duálnej clony?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.