Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Bosch rozširuje svoj rad akumulátorových píl o kompaktnú prerezávaciu pílu na jednoduché použitie v domácnosti a na záhrade: Nová EasyChain 18V-15-7 reže kmene a vetvy až do priemeru 13 cm.

Vďaka tomu je toto šikovné náradie vhodné na prerezávanie a odvetvovanie stromov, na rezanie palivového dreva na dĺžku a na rezanie pri menších kutilských projektoch. Prerezávacia píla je súčasťou systému „18V Power for All“. Systém pokrýva aj všetky ostatné hlavné náradia v každom segmente s približne 60 produktami pre domácich majstrov, záhradu a domácnosť – a vďaka aliancii „Power for All“, ktorá zahŕňa viac značiek, presahuje rámec ponuky firmy Bosch. Všetko náradie – od príklepovej vŕtačky cez kosačku na trávu až po vysávač – je možné prevádzkovať s jedným a tým istým 18-voltovým lítium-iónovým akumulátorom a iba jednou nabíjačkou. Používatelia tak šetria miesto a peniaze a zároveň chránia životné prostredie.

Ľahká a flexibilná pre pohodlnú manipuláciu

Vďaka patentovanému planétovému prevodovému systému, v ktorom sú motor a prevodovka kompaktne spojené, je náradie malé a skladné. Píla EasyChain 18V-15-7 je v ruke vďaka svojej nízkej hmotnosti približne 1,7 kg s akumulátorom s kapacitou 2,5 Ah dobre vyvážená. Ponúka tak úroveň ovládateľnosti, ktorá je pri reťazových pílach neobvyklá, a umožňuje prácu bez zbytočnej námahy. Vďaka ľahkej manipulácii a manévrovateľnosti slúži táto píla aj ako doplnok k veľkej motorovej píle – napríklad pri prerezávaní listnatých stromov alebo v tesnejších priestoroch. Reťaz SpeedCut-Nano od spoločnosti Oregon umožňuje čisté rezanie s nízkym spätným rázom a rýchlosťou až 6,9 m/s. Vďaka systému SDS môžu používatelia ľahko meniť a napínať reťaz bez použitia náradia. Domáci majstri a milovníci záhrad môžu s týmto kompaktným náradím pohodlne zvládať akékoľvek rezacie práce okolo domu.

Malé náradie, vysoký výkon

Vďaka bezuhlíkovému motoru je toto výkonné náradie mimoriadne účinné, odolné a bezúdržbové. Trvalý výkon bez ohľadu na úroveň nabitia zaisťuje tiež optimálnu koordináciu všetkých príslušných komponentov, ako je motor a prevodovka, v kombinácii s inteligentnou riadiacou elektronikou, tzv. technológiou Syneon. Túto súhru medzi elektronikou motora a akumulátorom ponúka jedine Bosch. S odporúčaným akumulátorom s kapacitou 2,5 Ah zvládne EasyChain 18V-15-7 až 150 rezov do dreva s hrúbkou 50 milimetrov.

Akumulátorová prerezávacia píla EasyChain 18V-15-7 bude k dispozícii od augusta 2023. Uvedené ceny sú nezáväzné cenové odporúčania vrátane DPH.

Technické parametreEasyChain 18V-15-7
Napätie akumulátora18 V
MotorBezuhlíkový
Rýchlosť rezania (s 2,5 Ah)2,5 s
Rýchlosť reťazeAž 6,95 m/s
Rezy na jedno nabitie akumulátora (s 2,5 Ah)Až 150 (až 50 mm hrubé drevo)
Dĺžka lišty15 cm
Priemer rezu13 cm
Rozmery náradia
(dĺžka x šírka x výška)
385 x 259 x 102 mm
Hmotnosť (s reťazou a lištou) bez/s akumulátorom (2,5 Ah)1,3 kg / 1,65 kg
Rozsah dodávky/odporúčaná maloobchodná cena vrátane DPH• Píla v krabici (bez akumulátora a nabíjačky) vr. mazacieho oleja (50 ml): 149,99 €
• Píla v krabici 2,5 Ah akumulátor a nabíjačka AL 1820 CV, vr. mazacieho oleja (50 ml): 219,99 €

Značky: