Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje profesionálny IP kamerový systém VIGI, ktorý je ideálnym prostriedkom na ochranu vášho podnikania.

Či už máte hotel, reštauráciu, skladové priestory, školu, športový areál, predajňu, čerpaciu stanicu, banku alebo verejné priestranstvo, vždy oceníte komplexnosť ponúkaného riešenia, od prepracovaných funkcií, cez spoľahlivosť, až po jednoduchú inštaláciu. K dispozícii sú kamery pre rôzne prostredie a situácie, PoE switche, video rekordéry aj dohľadový softvér, vrátane možnosti prepojenia s cloudom pre vzdialený prístup z mobilnej aplikácie.

Podnikanie bez starostí

Stredobodom každého dohľadového systému sú kamery. Kvalita záznamu závisí práve od nich, preto je ich výber kľúčový. Sieťové kamery VIGI s podporou algoritmov umelej inteligencie ponúkajú efektívnu detekciu osôb, vozidiel či ďalších objektov, ktoré je potrebné monitorovať. Zároveň dokážu ignorovať napríklad vtáky alebo padajúce lístie, teda pohyby nepredstavujúce hrozbu. Medzi ďalšie podporované detekcie patrí narušenie oblasti, prekročenie línie a detekcia sabotáže kamery.

Všetky aktuálne 4Mpx modely disponujú technológiou Full-Color pre plnofarebné nočné videnie. Jedná sa o kombináciu vysoko citlivého snímača, veľkej clony a prídavných bielych LED bodových svetiel.

Vonkajšie kamery

Vonkajšie VIGI kamery sú vo všetkých prípadoch odolné proti vode a prachu podľa normy IP66, resp. IP67 podľa vybraného modelu. K sieti sa pripájajú cez ethernetový kábel s PoE napájaním (802.3af/at), Wi-Fi verzia kamier bezdrôtovo alebo opäť cez kábel, ale s napájaním z adaptéra. Vysoké rozlíšenie 4 Mpx umožňuje spoľahlivú detekciu aj diskretnejších detailov, pričom úsporné kódovanie videa H.265+ šetrí šírku pásma, miesto na disku a znižuje zaťaženie siete a náklady na monitorovanie. To všetko bez zníženia kvality obrazu.

Vonkajšie kamery TP-Link VIGI:

  • dome (VIGI C240)
  • bullet (VIGI C340, VIGI C340-W)
  • otočné (VIGI C540, VIGI C540-W)

Vnútorné kamery

Aj vnútorné priestory treba dôkladne strážiť, preto VIGI kamery určené do interiérov majú rovnako sofistikované funkcie, ktorými disponujú vonkajšie kamery. Postrádajú síce vodeodolnosť, ale nechýba im vysoké rozlíšenie, AI detekcia obrazu, obojsmerná komunikácia, plnofarebné nočné videnie, aktívna obrana, PoE alebo Wi-Fi pripojenie či bezstratová kompresia obrazu. Možnosti ukladania sú tiež pestré, video je možné ukladať ako na sieťové rekordéry TP-Link, tak na klasické PC s HDD, sieťový disk NAS, SD kartu v kamere alebo na pripojený FTP server. Vďaka podpore ONVIF je možné kamery VIGI použiť aj s prvkami iných výrobcov.

Vnútorné kamery TP-Link VIGI:

  • kopulové (VIGI C440 a VIGI C440-W)

TIP: Pre napájanie viecerých PoE kamier odporúčame využiť TP-Link PoE switche s až 52 portami. Ušetríte tak veľa miesta a peňazí za samostatné napájacie zdroje.

NVR sieťové videorekordéry VIGI

Pre nepretržité nahrávanie je najvhodnejšie využiť jeden z ponúkaných videorekordérov. TPLink ponúka osemkanálový model NVR1008H a šestnásťkanálový NVR1016H. Čoskoro rozšíri ponuku aj o štvorkanálový a osemkanálový rekordér so vstavaným PoE switchom a o modely NVR1004H-4MP a NVR1008H-8MP. Rekordéry disponujú štandardom ONVIF, ktorý im umožňuje pripojenie a správu kamier ostatných výrobcov. Ďalej umožňujú hlasový interkom a nahrávanie v reálnom čase na pevný disk s kapacitou až 10 TB.

Dohľadový softvér a mobilná aplikácia

Pomocou dohľadového softvéru VIGI Security Manager je možné spravovať ako kamery, tak videorekordéry, získať živý náhľad zo všetkých kamier v reálnom čase vrátane prístupu k záznamom a ich prehľad. Samozrejmosťou je miestny aj vzdialený prístup. Tento bezplatný softvér pracuje na operačnom systéme Windows a dovoľuje sledovať až 64 kamier.

Bezplatná mobilná aplikácia VIGI, ktorá je k dispozícii pre operačné systémy Android a iOS, umožňuje prístup ku kamerám a rekordérom odkiaľkoľvek, bez potreby verejnej IP adresy alebo VPN pripojenia. Môžete tak jednoducho spravovať svoj kamerový systém a pristupovať k obrazu a nahrávkam aj vzdialene.

Dohľadové riešenie od spoločnosti TP-Link je na inštaláciu nenáročné a s plnou podporou spoločnosti TP-Link ju zvládne aj poučená osoba. Po rozmiestnení kamier, prepojení na video rekordér a aktivácii stačí už len navoliť upozornenie, keď niekto prekročí stanovenú hranicu alebo vstúpi do vytýčenej oblasti, a nastaviť zodpovedajúce akcie. Alebo je možné naživo sledovať, kto vstupuje alebo opúšťa priestory monitorovaného objektu.

Výhodou riešenia TP-Link VIGI je, že spoľahlivo funguje ako celok, je možné ľahko rozširovať o ďalšie kamery a dajú sa do neho zapojiť aj staršie kamery s podporou štandardu ONVIF, takže s ním možno ľahko nahradiť existujúce dohľadové systémy. Rovnako tak je možné kamery VIGI vďaka podpore ONVIF začleniť aj do existujúcich kamerových systémov.

Viac informácií o produktoch nájdete tu:
https://www.tp-link.com/cz/business-networking/all-vigi-surveillance/

Značky: