Spoločnosť BenQ prináša na trh monitor SW271. Ide o profesionálny monitor určený hlavne pre fotografov a ponúka 10-bitový IPS panel s uhlopriečkou 27 palcov, 4K UHD rozlíšením a pokročilými technológiami splňujúcimi štandard HDR10. Ďalej disponuje 99 % pokrytím farebného priestoru Adobe RGB a 100% pokrytím sRGB, resp. Rec. 709. Vysokú presnosť farieb podtrhuje hodnota Delta E ≦ 2 a pokročilá 14-bitová 3D LUT tabuľka.

Na presné zobrazenie každej farby v širokom farebnom rozsahu využíva BenQ SW271 pokročilou 14-bitovú 3D LUT tabuľku, aby sa dosiahli nízke hodnoty Delta E menšie než 2. Monitor tiež má prestížny certifikát Technicolor, potvrdzujúci striktnú presnosť farieb.

Novinka reprodukuje realistický obraz s maximálnou farebnou hĺbkou vďaka rozšíreniu dynamického rozsahu medzi prirodzene tmavým podaním a vysokým jasom, vrátane zobrazenia s vysokým rozlíšením zo sofistikovaných DSLR fotoaparátov a ďalších zariadení s podporou HDR.

BenQ SW271 sa dá nastaviť pomocou kalibračného hardvéru X-Rite alebo Datacolor pripojeného cez jediný USB Type-C kabel a programu BenQ Pallete Master Element. Jednotlivé režimy a ďalšie nastavenia monitoru sú ľahko dostupné vďaka ovládaču „Hotkey Puck“. Režim GamutDuo umožňuje nastaviť súčasne dva odlišné farebné priestory.

Monitor disponuje odnímateľnou tieniacou clonou prispôsobenou na použitie tak v klasickej polohe monitoru, ako aj pri jeho otočení na výšku. V rámci konektivity monitor ponúka čítačku SD kariet a konektory USB 3.1 (Gen 1), USB Type-C, HDMI 2.0 a DisplayPort 1.4.

Profesionálny monitor BenQ SW271 je k dispozícii za doporučenou koncovou cenu 1100 euro s DPH . Záruka je 5 rokov.

 

Značky: