Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Každý rok sa koná v bratislavskej Inchebe obľúbený veľtrh pracovných príležitosti.

Inak tomu nebolo ani tento rok, keď sa začiatkom marca stretli tisícky ľudí, ktorí si hľadajú prácu, pod jednou strechou. Účastníkmi Profesia days je väčšinou mladšia generácia a študenti, ktorí tento rok končia štúdium a budú si hľadať zamestnanie.

Profesia days však nie je len o hľadaní si novej práce. Naopak, na svoje si prišli aj tí, ktorých zaujíma svet informačných technológií. Aj tento rok bola súčasťou eventu IT zóna, ktorej hlavným garantom boli profesionáli z Learn2Code. V tejto zóne si tak nadšenci moderných technológii našli množstvo prednášok a workshopov. O čom sa rozprávalo na prednáškach? Účastníci sa dozvedeli viac o identite, vizuálnej podobe značky, o tvorbe videa a videoanimácií, ale tiež si vypočuli to, ako (ne)urobiť úspešnú webstránku a ako začať s vývojom mobilných iOS aplikácií. Priestor dostali aj účastníci. Prednášky boli doplnené o diskusie so speakermi, a tak si mohli navzájom vymeniť svoje skúsenosti a položiť zaujímavé otázky.

Programátori sa postavili proti sebe v CODE ARENE

Okrem toho bola pripravená CODE ARENA, kde si mohli programátori zmerať svoje IT skúsenosti.

O čom konkrétne je reč? Súťažiaci si to rozdali v kódovaní frontendu webstránok, pričom boli proti sebe postavení priamo v ringu. Nebol to klasický boj, ako ste zvyknutí z podobných ringov. Bojovalo sa za pomoci laptopov, ktoré boli zároveň napojené na veľké obrazovky. A tak mohli účastníci sledovať v priamom prenose kódovanie súťažiacich. Tí mali 15 minút na to, aby vytvorili podľa zadania, čo najlepšiu webstránku. A aby bolo hodnotenie čo najobjektívnejšie, víťazov určili diváci pomocou hlasovania.

S akým zadaním sa museli súťažiaci popasovať? Dostali dizajn – screenshot a ich úlohou bolo nakódovať ho do čo najvernejšej podoby. Výhodou bolo tiež to, že mohli používať vlastný počítač, vlastný editor kódu a tiež si mohli pomôcť hľadaním informácií na Google.

Víťazi z CODE ARENY – streda

1. miesto: Ernest Sawyer
2. miesto: Matej Minár
3. miesto: Matúš Blejd Koprda

Víťazi z CODE ARENY – štvrtok

1. miesto: Matej Gábriš
2. miesto: Samuel Vrablik
3. miesto: Jano Seyd

Kto by si chcel skúsiť nakódovať súťažné dizajny, môže si to vyskúšať z pohodlia domova. Jednotlivé zadania nájde  TU.

Značky: