Prihlásiť sa môžete do konca marca 2022.

Telekom v rámci platformy ENTER, ktorá je zameraná na podporu digitálneho vzdelávania na školách, vyhlasuje olympiádu v programovaní s micro:bitmi. Táto súťaž je otvorená pre všetkých žiakov 2. stupňa ZŠ, študentov stredných škôl a osemročných gymnázií.

Na olympiádu sa môžete prihlásiť do 31. marca 2022 prostredníctvom webovej stránky enter.study/microbit-olympiada, na ktorej nájdete všetky potrebné informácie. Súťažiť môžu max. 5-členné tímy. Ich úlohou bude vypracovať projekt s cieľom priniesť zlepšenie v niektorej zo stanovených oblastí – môže to byť napríklad zdravotníctvo, životné prostredie, vzdušný priestor, prírodné vedy alebo pomoc znevýhodneným.  

Projekty bude hodnotiť komisia – tá do 16. mája 2022 vyberie 10 najlepších tímov, ktoré prídu obhájiť svoj projekt na osobnú prezentáciu do Bratislavy. Odborná komisia následne vyhlási víťazné tímy a odovzdá im výhry:

1. miesto:

  • iPhone 12 pre každého člena tímu a učiteľa/učiteľku informatiky
  • Grant na nákup micro:bitov alebo nadstavieb k micro:bitom pre školu
  • Workshop s micro:bitmi pre školu

2. miesto:

  • Notebook DELL pre každého člena tímu a učiteľa/učiteľku informatiky
  • Grant na nákup micro:bitov alebo nadstavieb k micro:bitom pre školu

3. miesto:

  • Huawei P40 pre každého člena tímu a učiteľa/učiteľku informatiky

Zdroj: Telekom

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit