Softvér, ktorý je bežný a nepredstavuje nejaké významné riziko, antivírusové spoločnosti nechcú.

Podľa niektorých používateľov boli programy BitTorrent a uTorrent označené ako potenciálne nežiaduci softvér.

Softvér BitTorrent je označený antivírusom Windows Defender ako nebezpečný. K tomuto stavu označenia sa pridávajú aj ESET-NOD32 alebo napríklad Sophos. Označujú uTorrent ako Adware alebo priamo špecifikujú, že ide podozrivý kód či priamo je uvedený v kategórii Torrent.

Rozumieme tomu, že programy sú legitímne, no používajú sa skutočne zväčša na šírenie obsahu chráneným autorskými právami. ESET označuje program ako Adware, to znamená, že obsahuje v sebe kód, ktorý je určený na spúšťanie reklamy. S tým súhlasíme. Po našom preskúmaní programu uTorrent sme zistili, že jedno spustenie si vyžiada dva ďalšie bežiace procesy, ktoré zobrazujú video reklamu.

Tá je priamo v okne, no je pravda, že niekedy jej zvuk zostane hrať aj vtedy, keď nemáte kurzor priamo na komponente s reklamou. Spoločnosti vyvíjajúce programy uTorrent a BitTorrent sa snažia komunikovať s výrobcami antivírusových programov.

V niektorých prípadoch sa môžete stretnúť s tým, že tieto programy sa dajú nainštalovať popri iných programoch. Všetko je však legálne a nie je to podmienka, aby ste si nainštalovali pôvodne zamýšľaný softvér.

Takto hovorí uTorrent o svojich výhodách priamo na ich webovej stránke

Zdroj: Torrent Freak

Prečítajte si aj:

TOP 10 filmov, ktoré sa najviac kradli na torrente

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.