Počas výstavy CES 2016 Lenovo ohlásilo svoje partnerstvo so spoločnosťou Google a snahu priniesť prvé zariadenie v rámci Project Tango na spotrebiteľský trh. Teraz sme už len pár dní od predstavenia tohto telefónu verejnosti. A, samozrejme, už sa ozval známy človek, špecialista na úniky, Evan Blass, Evan má pre nás niekoľko konkrétnych spresnení. 

Podľa Evana bude týmto zariadením Lenovo PHAB2 Pro a naozaj tu bude podpora Project Tango. Zatiaľ nie je známych veľa detailov, nové zariadenie by malo mať displej s uhlopriečkou 6,4 palca. Google pôvodne hovoril o tom, že Project Tango príde na zariadení s displejom pod 6,5 palcom.

Cena nové produktu nie je zatiaľ presne stanovená, bude to ale asi pod 500 USD. Project Tango pritom používa väčší počet snímačov a kamier na to, aby zariadenie dokázalo mapovať priestor okolo seba a sprostredkovať ho svojmu používateľovi v reálnom čase. Niektoré demo prezentácie od Google ukazujú napr. možnosť zmerania vnútorného priestoru bytu s umiestnením virtuálneho nábytku do neho. Použitá technológia tak dokáže vytvoriť 3D mapy vnútorných priestorov.

O produkte PHAB2 Pro budeme počuť už vo štvrtok večer, keď sa začne Lenovo Tech World 2016 a my vám z nej prinesieme kompletnú správu.

Zdroj: 9to5Google

 

 

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.