Spoločnosť Samsung Electronics na CES 2022 predstavila úplne nové prenosné premietacie a zábavné zariadenie The Freestyle. Najnovšie technológie a mimoriadna flexibilita ponúkajú kvalitný obraz v ľubovoľných podmienkach a množstvo ďalšej zábavy pre všetkých, ktorí sa nechcú vzdať technických vymožeností ani na cestách.

Samsung The FrestyleZdroj: Samsung
Samsung The Frestyle

The Freestyle je určený predovšetkým pre generáciu Z a mileniálov. Dá sa používať ako projektor, šikovný reproduktor alebo ako zariadenie na náladové osvetlenie. Vďaka svojmu kompaktnému tvaru a hmotnosti iba 830 gramov je ľahko prenositeľný. Na rozdiel od bežných skriňových projektorov umožňuje konštrukčné riešenie The Freestyle otáčať zariadenie až o 180°. Dokáže tak premietať kvalitný obraz napr. na stole, na podlahe, na stene alebo dokonca na strope. Pritom nepotrebujete na to žiadne samostatné premietacie plátno.

The Freestyle je vybavený funkciami plne automatického vyrovnávania a korekcie lichobežníkového skreslenia pomocou špičkových technológií. Tieto funkcie umožňujú prispôsobiť premietaný obraz rôznym povrchom. Funkcia automatického zaostrovania zaisťuje ostrý obraz, a to až do veľkosti 100 palcov. The Freestyle je vybavený aj dvojitým pasívnym akustickým reproduktorom s výraznou basovou zložkou. Zvuk je vyžarovaný do všetkých smerov okolo projektora.

The Freestyle je okrem pripojenia do bežnej elektrickej zásuvky možné napájať aj z externých batérií, ktoré podporujú štandard rýchleho nabíjania USB-PD s výkonom 50 W/20 V alebo vyšším. Vďaka tomu si ho môžete zobrať so sebou na cesty, do prírody a podobne. Je to prvý prenosný projektor, ktorý sa dá okrem klasickej elektrickej zásuvky napájať bez dodatočnej elektrickej inštalácie aj z bežnej žiarovkovej objímky E26. Variant pripojenia zo žiarovkovej objímky typu E26 bude ako prvý možné využiť v USA. Na Slovensku nie je s ohľadom na mieste podmienky táto možnosť zatiaľ k dispozícii.

Samsung The FrestyleZdroj: Samsung
Samsung The Frestyle

Pokiaľ nie je The Freestyle práve využívaný ako projektor na streamovanie obsahu, môže po nasadení priesvitnej krytky objektívu slúžiť ako zdroj náladového osvetlenia. The Freestyle funguje aj ako šikovný reproduktor a vie dokonca analyzovať hudbu a synchronizovať s ňou vizuálne efekty. Tie je možné premietať na stenu, na podlahu a pod.

The Freestyle ponúka aj funkcie, aké majú Smart televízory Samsung. Má vstavané streamovacie služby a funkcie pre zrkadlenie a casting, ktoré sú kompatibilné s mobilnými zariadeniami so systémami Android aj iOS. Je to prvý prenosný projektor v tejto kategórii, ktorý bol certifikovaný hlavnými svetovými partnermi ponúkajúcimi priamy prenos mediálneho obsahu (OTT). Navyše ho môžete spárovať so smart televízorom Samsung (séria Q70 a vyššie) a prehrávať aj bežné TV vysielanie. A to vtedy, keď je televízor vypnutý. Je tiež prvým projektorom, ktorý obsahuje diaľkové hlasové ovládanie (FFV).

Na Slovensku bude možné The Freestyle predobjednať od 17. januára a začiatok predaja sa očakáva v priebehu februára 2022. Už teraz sa môžu záujemcovia zo Slovenska predregistrovať a vyhrať projektor The Freestyle (vyhráva 180. zaregistrovaný podľa podmienok súťaže). Odporúčaná maloobchodná cena pre slovenský trh ešte nebola stanovená.

Zdroje: Samsung, CES

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.