Peňaženka umožní prijímanie a posielanie Bitcoinu.

Proton Wallet prináša funkciu, ktorú ohlásil už v minulosti a tou je rozšírenie svojho portfólia, aplikácií a služieb o kryptomenovú peňaženku. V súčasnosti je dostupná len pre používateľov, ktorí sa v minulosti zapojili do prednostného prístupu vyskúšať túto peňaženku. Po zaregistrovaní peňaženky môže každý poslať 5 pozvánok a dať možnosť vyskúšať tento produkt ostatným.

Funguje v režime klasických bitcoinových adries ako aj s prepojením účtu na vašu emailovú adresu. Dnes existuje niekoľko služieb, ktoré podporujú posielanie tejto kryptomeny cez emailovú adresu, ktorá je naviazaná na adresu bitcoinovej peňaženky. Je to jednoduchšie a vyhnete sa chybám či potrebe kopírovania adresy.

proton wallet 4Zdroj: TOUCHIT

Základné nastavenie peňaženky je veľmi rýchle a dokážete to urobiť cez webový prehliadač alebo aplikáciu v smartfóne. Vytvoriť sa dá viacero peňaženiek, no každá bude mať primárne konto a konto, ktoré bude fungovať na posielanie cez email. Tieto 2 kontá sú oddelené, takže si dokážete zabezpečiť istú mieru anonymity.

Ide o takzvanú self-custody peňaženku, takže používateľ si ju spravuje sám a výrobca aplikácie nemá dosah na vaše kryptomeny. Nezabudnite si zálohovať seed ku peňaženke, aby ste ju mohli v prípade potreby obnoviť. Výrobca používa mechanizmus s 12-slovným zabezpečením.

Proton WalletZdroj: Proton Wallet

Zdroj: Proton

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.