Virtuálnu kartu, bez jej plastovej verzie, si môžete v mBank aktivovať pre všetky debetné aj kreditné karty.

mBank začala ako prvá banka na slovenskom trhu vydávať všetky platobné karty aj vo virtuálnej podobe. Unikátnosť tohto riešenia spočíva v tom, že nezáleží na tom, o aký typ karty ide – či je to štandardná alebo prémiová karta k účtu, karta pre deti, študentov, podnikateľov, alebo kreditná karta. Vo všetkých prípadoch si môžu klienti mBank odteraz objednať platobnú kartu aj bez plastovej verzie a mať ju k dispozícii len v digitálnej podobe v smartfóne alebo inteligentných hodinkách.

Toto rozhodnutie dáva zmysel aj z toho hľadiska, že mBank ako jediná banka na slovenskom trhu ponúka všetky dostupné typy mobilného platenia ako Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay, Fitbit Pay a Xiaomi Pay. Do týchto služieb si môžete uložiť virtuálnu kartu a používať ju aj bez nutnosti mať pri sebe plastovú kartu.

Výhoda virtuálnej karty spočíva v tom, že ňou môžete plnohodnotne platiť tam, kde ste zvyknutý – v obchodoch, ktoré umožňujú bezkontaktné platby, aj na internete. Ďalšou výhodou je, že virtuálnu kartu môžete začať používať okamžite a nemusíte teda čakať na fyzické doručenie poštou. Takisto vám ju nikto neukradne alebo ju nestratíte.

Nevýhodou je, že ak chcete takúto kartu použiť na výber z bankomatu, môžete použiť iba tie bankomaty, ktoré podporujú bezkontaktné výbery. Komplikácie sa môžu objaviť aj v niektorých krajinách, ktoré síce majú dobrú vybavenosť terminálmi na platobné karty, avšak s obmedzenou podporou bezkontaktných platieb.

Ako si objednať virtuálnu kartu v mBank?

O virtuálnu kartu si môžu požiadať všetci noví klienti priamo pri zakladaní účtu. Možnosť aktivovať virtuálnu kartu budú mať aj súčasní klienti, ktorí požiadajú o novú kartu, napríklad z dôvodu straty či odcudzenia tej pôvodnej, alebo pokiaľ predtým žiadnu platobnú kartu nemali.

Pre ostatných, ktorí majú platnú plastovú kartu a chceli by ju preniesť do virtuálnej podoby, bude táto zmena už čoskoro k dispozícii v mobilnej aplikácii a internet bankingu mBank. Stačí vyplniť žiadosť, ktorú nájdete v sekcii Produkty v časti Karty.

Uvidíme, či budú tento trend nasledovať aj ostatné slovenské banky, resp. ako rýchlo.

mBankZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
mBank nastavenie platobnej karty

Zdroj: mBank

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit