Mobilná banka mBank je známa tým, že klienti v nej neplatia zbytočné poplatky a všetko pohodlne vyriešia vo svojej aplikácii. To sa týka aj účtu mKonto.

Banka ho ponúka úplne zadarmo a bez akýchkoľvek podmienok. mKonto si založíte kedykoľvek z pohodlia svojho domova. Postačí vám na to mobilná aplikácia mBank a občiansky preukaz.

Vedenie účtu mKonto od mBank je úplne zdarma a bez podmienok. V prípade, že potrebujete hotovosť, vyberať môžete bez poplatku z akékoľvek bankomatu na Slovensku či v zahraničí, ak vyberiete nad 70 eur (resp. ekvivalent v cudzej mene).

mBank je na slovenskom trhu jediná banka, ktorá svojim klientom ponúka rovnocenný spoločný účet pre partnerov. Obaja tak budú mať neustály prístup k peniazom aj v prípade, že sa jednému z nich niečo stane.

Mobilná aplikácia mBank sa umiestnila medzi top 3 slovenskými bankovými aplikáciami v rámci ocenenia TOP APP Award 2021. Vďaka aplikácii od mBank máte poruke hneď niekoľko praktických funkcií. Vyberáme tie najzaujímavejšie:

Platobné karty:

  • Máte možnosť zriadiť si bezpečnú samostatnú eKartu (virtuálnu dobíjateľnú kartu na platby  na internete), ktorá je oddelená od vášho účtu. Žiadna zo slovenských bánk takúto kartu nemá.
  • Pohodlne si nastavíte a zmeníte limity kariet vrátane dočasných limitov a zvýšite tak bezpečnosť vašich financií.
  • Platobnú kartu si jednoducho môžete dočasne či úplne zablokovať, ak ste ju niekde zapatrošili alebo stratili.
  • Môžete si zablokovať platby s konverziou meny (DCC) a výbery z bankomatov, ktoré si účtujú poplatky.
  • Môžete si objednať ľubovoľnú platobnú kartu iba vo virtuálnej podobe bez fyzickej karty

Platby:

  • Aplikácia vám umožní rýchle platenie cez QR kódy a ich vytváranie. Ak napríklad idete s kamošmi na pivo, môžete za nich zaplatiť účet a poslať im QR kód s IBAN-om a sumou, ktorú vám dlžia.
  • Pri zadávaní platby si viete naskenovať IBAN a nemusíte ho ručne prepisovať.
  • Ak chcete zaplatiť kartou na internete a nemáte ju práve poruke alebo sa vám nechce zdvihnúť z gauča, jej detaily (číslo karty, platnosť karty a CVC) si zobrazíte priamo v apke.
  • Ak nepoznáte IBAN  adresáta, platbu jednoducho pošlete na jeho telefónne číslo, on ju však musí prijať.
  • Najnovšie máte v aplikácii aj prehľad predplatených služieb. mBank je prvá na Slovensku.
Aplikácia mBank ponúka viacero praktických funkcií a umožňuje založenie mKonto z pohodlia domovaZdroj: mBank
Aplikácia mBank ponúka viacero praktických funkcií a umožňuje založenie mKonto z pohodlia domova

Všetky spôsoby platenia smartfónom a hodinkami vrátane Xiaomi Pay

mBank ako jediná banka na Slovensku umožňuje platiť cez všetky riešenia, ktoré sú u nás aktuálne dostupné – cez Apple Pay, cez Google Pay, ktorý využívajú okrem Android telefónov aj inteligentné hodinky so systémom Wear OS. Platobnú kartu mBank si môžete pridať aj do Garmin Pay (inteligentné hodinky značky Garmin) a Fitbit Pay (hodinky a fitness náramky Fitbit).

mBank takisto podporuje aj najnovší prírastok do služieb na platenie nositeľnými zariadeniami – Xiaomi Pay, ktorý umožňuje realizovať bezkontaktné platby cez fitness náramok Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC a nové inteligentné hodinky Xiaomi Watch S1 a S1 Active.

Jednoduché a rýchle založenie účtu mKonto z pohodlia domova

Aplikáciu mBank si môžete stiahnuť do telefónu z obchodov Apple App Store, Google Play a Huawei AppGallery. Po jej nainštalovaní a spustení je potrebné vyplniť žiadosť o založenie nového účtu. Aplikácia vás prevedie jednotlivými krokmi a o všetkom vás bude informovať. Celý proces je úplne digitálny, vrátane automatizovaného overenia údajov z občianskeho preukazu, ktorý treba mať poruke.

Počas vypĺňania žiadosti si môžete stiahnuť zmluvu priamo do telefónu, takže si ju môžete dôkladne prečítať pred samotným podpisom. Ten sa zrealizuje prostredníctvom unikátneho SMS kódu, ktorý zadáte do aplikácie. Následne sa dokončí overovací proces a mBank vám v krátkom čase pošle informáciu, že váš účet je prístupný. Obvykle je to ešte v ten istý alebo najbližší pracovný deň. O všetkých ďalších krokoch vás bude banka informovať v aplikácii a zmluvu dostanete na emailovú adresu.

Článok vznikol v spolupráci s mBank.

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit