Znie to priam neuveriteľne, ale do predstavenia prvej vývojárskej ukážky systému Android 12 pravdepodobne zostáva iba zopár dní.

Tento odhad je založený aj na fakte, že prvá ukážka Androidu 11 pre vývojárov bola vydaná už vo februári 2020. Portál XDA-Developers získal informácie o nových funkciách, ktoré údajne nájdeme v ďalšej verzii systému Androide. Náznaky prezrádzajú, že Google pracuje na funkcii hibernácie aplikácií.

Na základe niekoľkých zmien kódu Google pridáva novú službu systému. Tá spravuje stav hibernácie aplikácií, ktoré sa aktívne nepoužívajú a je ich možné optimalizovať pre efektívnejšie využívanie ukladacieho priestoru.

O tejto funkcii zatiaľ nemáme žiadne ďalšie podrobnosti. Napríklad nevieme, ako sa môžu aplikácie dostať do tohto stavu. Určuje sa automaticky na základe štatistík používania aplikácie? Môžu si používatelia ručne zvoliť vynútenie dlhodobého spánku aplikácií? Tiež nevieme, ako budú aplikácie optimalizované pre úložisko, ani nevieme, ako OS oznámi používateľovi, ktoré aplikácie prešli do stavu hibernácie.

Jeden z odhadov sa pohráva s myšlienkou, že hibernácia aplikácií bude automatická, podobne ako funkcia automatického zrušenia povolení zavedená v Androide 11, a že optimalizácia zahŕňa kompresiu APK súborov a ďalších zdrojov aplikácií. Na oficiálne potvrdenie si musíme ešte počkať.

O novej funkcii budeme v týchto dňoch určite ešte počuť. 

Android 12 hibernacia aplikácií

Zdroj: XDA-Developers

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy: Veľký zoznam zariadení, ktoré dostanú aktualizáciu na Android 11 s nadstavbou One UI 3.0 (Aktualizované 9.12.2020)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.