Výbava, výkon, systém

Rýchlosť telefónnu je tak akurát. Vlastne znamená to, že by A7čka mohla byť aj rýchlejšia. Procesor má síce maximálnu frekvenciu 2,2 GHz a je 8-jadrový, no nie je to najrýchlejší model. Poznať to bude najmä pri odomykaní telefónu, občas pri prepínaní medzi aplikáciami a zároveň zobrazovaní klávesnice.

Nebudeme detailisti a telefón môžeme po tejto stránke pokojne odporučiť. K štandardnej výbave patrí 4 GB RAM64 GB interného úložiska. S prihliadnutím na cenu aj celkovo prevažne vyladený výkon to považujeme za primerané. Možno by ste využili aj 6 GB RAM, to však pravdepodobne viac pri tvorbe fotografií.

Skóre v AnTuTu presahujúce 120 000 bodov ukazuje, že toto nie je žiadny začiatočnícky model. Až na naše mierne výhrady ho môžeme odporúčať.

Multimediálny reproduktor hrá dobre. Nič výrazne nadpriemerné ale klasika. Zreteľná a zrozumiteľná. Dolby Atmos môžete povoliť len po pripojení slúchadiel. Čo je prirodzené, keďže technológia potrebuje minimálne stereo režim na to, aby ste vnímali vylepšený zvuk.

Hudobný režim je podľa nás univerzálny aj na filmy. Ak ale chcete väčší zážitok z hĺbky dialógov, je lepšie použiť filmový režim.

Systém

Výrobca použil ako základ Android 8.0 a nadstavbu Samsung Experience 9.0. To znamená, že dostanete všetko, na čo ste zvyknutý. Veľmi pekné rozhranie, užitočné aplikácie ale najmä Samsung Cloud a všetky výhody s ním spojené.

My sme najviac ocenili celkovú prehľadnosť tejto nadstavby, možnosť synchronizovať galériu ako aj všetky nastavenia systému vrátane rozloženia aplikácií na ploche. Za nespornú výhodu považujeme funkciu Zabezpečený priečinok, ktorý je chránený technológiou Knox.

Môžete sem presúvať súbory, ktoré chcete ukryť z hlavného telefónu. Takisto si tu môžete vytvoriť priestor na používanie druhej aplikácie. Ak chcete mať napríklad utajiť jej používanie alebo dáta v nej a sama to neumožňuje. Takisto je vhodná na použitie s dvomi účtami. Tento priečinok môžete alebo nemusíte synchronizovať.

Odomykanie tvárou fungovalo dobre, za znižujúceho sa svetla bolo odomykanie mierne predĺžené až znemožnené. Nič, čo by sa týkalo len tohto kusu. Odomykanie je založené na prednom fotoaparáte, nie je tu infračervený snímač.

Obsah recenzie

  1. Čítačka na boku telefónu
  2. Tri fotoaparáty
  3. Výbava, výkon, systém
  4. Testovacie fotografie
  5. Verdikt a technické parametre‎

1 2 3 4 5

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.