Číslovky zo série smartfónov na rok 2018 sa postupne míňajú a Áčková séria dostala ďalší smartfón. Zatiaľ vo verzii Galaxy A7 a Galaxy A7 DUOS.

Tak ako aj Galaxy A8 bola vydaná samostatne, tak je to aj pri modeli A7, pričom A6ky boli dve a to A6 a A6+. Kam ale zaradiť tento smartfón? Presne niekam medzi spomínané smartfóny od Samsungu a presne tak, ako ho číslovkou zaradil aj samotný výrobca.

Ako si spomedzi toľkých modelov vybrať? Výber nemusí byť ľahký. A7čka chce zaujať trojitým fotoaparátom, kým napríklad vyššia A8čka zase duálnym selfie fotoaparátom.

Prečítajte si našu recenziu: Recenzia Samsung Galaxy A8 (2018): Špičková stredná trieda s hraničnou cenovkou

Nájdete u operátorov

Tento model zatiaľ nájdete vo voľnom predaji v čiernej farbe. Modrá a zlatá farba sa dá zatiaľ iba objednať a dostupná bude neskôr. Z operátorov ju má zatiaľ iba O2. Orange ani Telekom tento model zatiaľ v ponuke nemajú.

To boli časy, keď si prítomnosť audio konektora nikto nevšímal a dnes smartfóny chválime za to, že ho ešte stále majú…

Čítačka na boku telefónu

Dobre sa drží v ruke a je ľahký. Toto bol náš prvý dojem po vybalení zo škatule. Lesklý povrch na zadnej strane je tvorený z 2.5D skla. To znamená, že sa telefón kĺže, kde sa mu to len trochu dá. Na stehne sa neudrží a pre istotu zoberte vodováhu a zmerajte si rovnosť vášho stola, inak budete mať telefón čoskoro na zemi.

Páčilo sa nám zaoblenie bočných hrán ako aj integrovanie čítačky na pravú hranu. Je praktická a zároveň je to aj skutočné tlačidlo. Jej používanie sa nám páčilo, rovnako aj jej vizuálne zapustenie do zaoblenej hrany.

S čítačkou ale súvisí práve displej. Výrobca ho nazýva Infinity. Pri zahnutých displejoch a zaoblených po rohoch sme tomu rozumeli. Žiadne okraje, displej akoby sa prelínal do priestoru a rám ste takmer nevideli.

Tu sú široké rámiky z každej strany. Výrobca však ponechal zaoblenie. Galaxy A7 má 6“ displej s pomerom 18:9, čo znamenalo premiestniť čítačku inde. Hoci bežne by bola na zadnej strane, nám sa jej bočné umiestnenie pozdávalo. Podľa nás by sa displej mohol nazývať inak, Skutočný Infinity displej má Galaxy Note9, z nášho pohľadu ale nie Galaxy A7.

Je to ozajstný Dual SIM telefón. Teda priestor na dve Nano SIM karty a samostatný pamäťový slot. Všetko v rámci jednej šachty. Sklamalo nás použitie microUSB portu, potešila prítomnosť 3,5 mm audio konektora.

Obsah recenzie

  1. Čítačka na boku telefónu
  2. Tri fotoaparáty
  3. Výbava, výkon, systém
  4. Testovacie fotografie
  5. Verdikt a technické parametre‎

1 2 3 4 5

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.