Tri fotoaparáty

Nie je to spása a treba vedieť, kedy ultra široký režim použiť. Najmä na objekty fotené z blízka. Teraz by každý namietal veď to je práve na to, aby sa nám do objektívu zmestilo viac krajiny. Na oba typy záberov sa dá trojkombinácia využiť.

Získate zorný uhol na úrovni až 120°, avšak počítajte s poriadnou dávkou súdkovitosti. Viac uvidíte na našich testovacích fotografiách. Robili sme záber s využitím ultra širokého režimu aj bežného.

Rozdiel je citeľný. Ideálne ak budete fotiť skupinku osôb a necháte si po vertikálnych okrajoch fotky dosť miesta. Inak sa k nim bude okolie doslova skláňať. Teda tri fotoaparáty – áno majú tu zmysel ale budete musieť trochu premýšľať.

Konfigurácia fotoaparátov:

Hlavný: 24 (f/1,7) + 8 Mpx ultraširoký (f/2,4) + 5 Mpx na detekciu hĺbky ostrosti (f/2,2). Nakrúcanie videa v maximálne Full HD rozlíšení a snímkovaní 30 fps

Selfie: 24 Mpx, f/2.0. Nakrúcanie videa v maximálne Full HD rozlíšení a snímkovaní 30 fps

Veľmi dobré výsledky sme dosiahli na večerných fotografiách. Vďaka kombinácii snímačov zachytíte nezvykle veľa svetla. Pri tmavých scénach a veľmi svetlých objektoch sme fotoaparátu pomohli a ťukli na displej.

Nastavili sme si tak časť expozície podľa nás. Automatický režim je fajn a takmer vždy s ním vystačíte. Kto chce umelú inteligenciu, má možnosť zapnúť optimalizáciu scén. Máte radi sýte farby? Toto bude režim pre vás.

Podobne ako pri iných modeloch Áčkovej série, aj tu výrobca neponechal HDR režim na displeji fotoaparátu. Presunul ho do nastavení. Máme tu však možnosť zapnúť zobrazenie náhľadu fotenia na úplne celý displej. To je podľa nás zbytočnosť. Štandardne je HDR zapnuté a aj s ním dokážete spraviť fotky z ruky. Napríklad aj nočné, čím si opäť potvrdíte akurátny výkon tohto smartfónu.

Denné fotky sú podľa nás veľmi dobré. Aj tu je vo výbave funkcia Dynamické zaostrenie (Live Focus), avšak nemáme s ňou až tak dobré skúsenosti. Pri mnohých objektoch sme sa museli naozaj snažiť, hýbať telefónom, meniť uhol, aby sme mali hlavný objekt ešte ostrý. V častom prípade nám fotoaparát začal rozostrovať už na objekte. Automatika podľa nás fungovala lepšie a rozostrenie sme ponechali v jej réžii.

Páčilo sa nám ale napríklad, že pri selfie máte na výber z troch stupňov intenzity svetla blesku. Aj selfie fotoaparát má blesk. Fotky sú veľmi dobré a tu s rozostrením nebudete mať problém. Využite skrášľovací režim. Páčil sa nám a veríme, že sa bude aj vám.

No a nakoniec k otázke optickej stabilizácie. Využiť ju môžete pri nakrúcaní videa.

Obsah recenzie

  1. Čítačka na boku telefónu
  2. Tri fotoaparáty
  3. Výbava, výkon, systém
  4. Testovacie fotografie
  5. Verdikt a technické parametre‎

1 2 3 4 5

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.