Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Realistický obraz plný sýtych farieb a výkonný zvuk na každodennú zábavu

Spoločnosť Sony Europe B.V. oznámila začiatok predaja televízora BRAVIA X80L – prvého z nových televízorov, ktoré sa v obchodoch objavia v roku 2023. Tieto 4K HDR televízory sa dodávajú v šiestich rôznych veľkostiach.  Hodia do rôznych interiérov a predstavujú vstupenku do vzrušujúceho sveta filmových trhákov a napínavých hier.

Sony X80L
Sony X80L

Model X80L je vybavený niekoľkými technológiami, ktoré dohromady prinášajú pôsobivý balíček zábavy. Vďaka ultraširokej palete farieb Triluminos Pro a výkonu procesora 4K HDR X1, ktorý analyzuje obsah v reálnom čase a zabezpečuje intenzívny kontrast, špičkový jas a prirodzené farby, bude X80L stredobodom vašej domácej zábavy.

Technológia Dolby Vision [1], ktorou je televízor X80L vybavený, je často spájaná s veľkými kinami. Odhaľuje plný potenciál všetkého, čo sledujete a dodá obrazu mimoriadne živé farby, ostrejší kontrast a hlboké textúry.

O zvuk sa stará náš jedinečný reproduktor X-Balanced Speaker, ktorý poskytuje vzrušujúci a vysoko kvalitný zvukový zážitok s mohutnými basmi.

Minimalistické a nadčasové prevedenie televízora je navrhnuté tak, aby sa hodilo do každého interiéru. Televízor s elegantným rámčekom Flush Surface je umiestnený na dvojpolohovom, čiernom, tenkom klinovitom stojane [2].  Je navrhnutý tak, aby sa hodil na široké i úzke plochy nábytku, takže pod neho môžete umiestniť soundbar alebo ho napríklad postaviť na malú skrinku.

Sony X80L
Sony X80L

Majitelia televízorov BRAVIA získajú s modelom X80L exkluzívne prístup k aplikácii BRAVIA CORE [3] vrátane knižnice Sony Pictures Entertainment plnej najnovších filmových trhákov a klasických filmov. Môžete ich sledovať vo formáte Pure Stream (najvyššia kvalita streamovania), vychutnať si najväčšiu dostupnú zbierku filmov IMAX Enhanced a získať prístup do zákulisných materiálov štúdia. Keď si zakúpite zariadenie X80L, môžete si vybrať 5 filmov, ktoré si budete môcť kúpiť v kvalite až 4K HDR a užívať si 12 mesiacov neobmedzeného streamovania.

Televízor X80L je skvelý pre hráčov, pretože rozpozná, že je pripojená a zapnutá konzola a okamžite sa na vstupe HDMI 2.1 prepne do režimu Auto Low Latency, aby ste si mohli vychutnať plynulejšie a svižnejšie hranie. Vo vysoko kontrastných scénach uvidíte dôležité detaily v najtmavších i najsvetlejších častiach obrazovky vďaka našej technológii Auto HDR Tone Mapping. Vďaka režimu Auto Genre Picture Mode sa nebudete musieť starať o úpravu nastavenia pri prepínaní medzi rôznymi typmi zábavy. Model X80L je tiež vybavený novou špeciálnou hernou ponukou, ktorá je prístupná jediným stlačením tlačidla na diaľkovom ovládači. Umožňuje vám na jednom mieste rýchle nájsť všetky nastavenia, ktoré potrebujete na optimalizáciu herného výkonu. Patrí sem VRR (zapnuté alebo vypnuté), funkcia Motion Blur Reduction, ktorá stlmí obrazovku a zlepší plynulosť obrazu, funkcia Black Equaliser, ktorá rozjasní obrazovku a odhalí skryté objekty v hre, a ďalšie. Navyše je k dispozícii prispôsobiteľná funkcia Crosshair, ktorá vám pomôže zdokonaliť mierenie.

Televízory Sony X80L sú už v predaji. Dostupnosť, cenu a informácie o objednávkach nájdete na stránkach spoločnosti Sony https://www.sony.sk/ .

Funkcie televízorov BRAVIA X80L 4K HDR LED (85″, 75″, 65″, 55″, 50″, 43″):

  • 4K HDR Processor X1™ reprodukuje väčšiu hĺbku, textúry a prirodzené farby vďaka technológii Object-based HDR remaster.
  • Google TV: Viac ako 700 000 filmov a televíznych epizód na jednom mieste. Google TV prináša obľúbený obsah z rôznych aplikácií a predplatných a organizuje ho. Vyhľadávanie je jednoduché – stačí sa opýtať Googlu. Skúste povedať: „Hej, Google, nájdi akčné filmy“ a vyhľadávať naprieč aplikáciami. [4]
  • Vychutnajte si filmy, ktoré sú súčasťou služby BRAVIA CORE: Vychutnajte si streamovanie filmov vo vysokej kvalite v rozlíšení 4K UHD, ktoré sú súčasťou aplikácie BRAVIA CORE, exkluzívne na vybraných televízoroch Sony. [5]
  • Všetky herné nastavenia na jednom mieste: Pomocou ponuky Game Menu môžete rýchle spravovať nastavenie obrazu hier a pomocných funkcií v jedinom pohodlnom rozhraní.
  • Model X80L je skvelý herný televízor. Rozpozná, kedy je pripojená a zapnutá konzola a automaticky sa prepne do režimu Auto Low Latency prostredníctvom rozhrania HDMI 2.1, takže si môžete vychutnať plynulejšie a citlivejšie hranie.
  • Inovatívne reproduktorové jednotky X-Balanced zabezpečujú krištáľovo čistý zvuk bez toho, aby to bolo na úkor štíhlosti televízora.
  • Väčšia zábava: Zažite pohlcujúci a pútavý filmový obsah podľa pôvodnej vízie tvorcu vďaka podpore Dolby Vision.[6]
  • Rozšírený zážitok z televízora vďaka BRAVIA CAM: Videochat s priateľmi a rodinou.
  • Všetky nastavenia Eco na jednom mieste: Na paneli Eco Dashboard sú všetky užívateľské nastavenia na jednom mieste, a dajú sa tak jednoduchšie meniť jednotlivo alebo naraz. Pomocou možnosti Easy Setup (Jednoduché nastavenie) môžu používatelia optimalizovať nastavenie pre prostredie, v ktorom sledujú film.
  • Vďaka rámčeku Flush Surface sa môžete sústrediť na to, čo je dôležité – na obraz – samotný televízor je moderný a minimalistický, takže sa hodí do každého interiéru.
  • Dvojpolohový, čierny, štíhly stojan na televízor [7]s klinovým profilom ponúka maximálne pohodlie a je navrhnutý tak, aby sa zmestil na široké aj úzke plochy nábytku.

Ďalšie informácie: https://www.sony.sk/bravia/products/x80l-x81bl-series

Nová aplikácia na editáciu kanálov [8]

Nový nástroj spoločnosti Sony výrazne uľahčuje prispôsobenie poradia kanálov v televízore. Po stiahnutí do telefónu so systémom Android môžete zobraziť a zmeniť poradie kanálov jednoduchým pretiahnutím alebo vyhľadaním kanálu a zadaním jeho požadovaného čísla.

Ďalšie informácie o všetkých televízoroch Sony nájdete na adrese https://www.sony.sk/bravia/gallery.


[1] Obsah Dolby Vision a Atmos kompatibilný so streamovacími službami alebo kompatibilným zariadením s obsahom pripojeným cez vstup HDMI (predáva sa samostatne).

[2] Dvojpolohový stojan je súčasťou modelov 55″, 65″, 75″ a 85″.

[3] Aby ste mali nárok na akčné ponuky, zakúpte si televízor, ktorý spĺňa podmienky, a zaregistrujte sa do 23. februára 2026 do systému BRAVIA CORE™. Dostupné filmy sa môžu zmeniť. Závislé od podmienok, všetky podrobnosti nájdete na https://www.sony.net/bravia-core. Sieťové služby, obsah a operačný systém a softvér produktu môžu podliehať samostatným podmienkam alebo podmienkam tretích strán a môžu byť kedykoľvek zmenené, prerušené alebo ukončené a môžu vyžadovať poplatky, registráciu a informácie o kreditnej karte.

[4] Aby mohol používateľ TV používať, musí súhlasiť s podmienkami služby Google (http://www.google.com/policies/terms/), podmienkami služby Play (https://play.google.com/intl/en-US_us/about/play-terms/index.html) a zásadami ochrany osobných údajov (http://www.google.com/policies/privacy/). Aby mohol používateľ používať niektoré inzerované funkcie, vrátane hlasovej aktivácie prepojených aplikácií, a inštalovať niektoré aplikácie a prevádzkový softvér počas nastavenia, musí sa pripojiť k účtu Google. Používanie TV bez pripojenia k účtu Google umožňuje iba základné funkcie TV a niektoré aplikácie. Bezdrôtové pripojenie vyžaduje domácu sieť 802.11 (odporúča sa 802.11n).  Sieťové služby, obsah, operačný systém a softvér tohto produktu môžu podliehať samostatným podmienkam alebo podmienkam tretích strán a môžu byť kedykoľvek zmenené, prerušené alebo ukončené a môžu vyžadovať poplatky, registráciu a informácie o kreditnej karte. Aplikácia musí byť kompatibilná s televízorom. Dostupnosť aplikácií sa líši podľa regiónu a zariadenia.

[5] Aby ste mali nárok na akčné ponuky, zakúpte si televízor, ktorý spĺňa podmienky, a zaregistrujte sa do 23. februára 2026 do systému BRAVIA CORE™. Dostupné filmy sa môžu zmeniť. Závislé od podmienok, všetky podrobnosti nájdete na https://www.sony.net/bravia-core. Sieťové služby, obsah a operačný systém a softvér produktu môžu podliehať samostatným podmienkam alebo podmienkam tretích strán a môžu byť kedykoľvek zmenené, prerušené alebo ukončené a môžu vyžadovať poplatky, registráciu a informácie o kreditnej karte.

[6] Obsah Dolby Vision a Atmos kompatibilný so streamovacími službami alebo kompatibilným zariadením s obsahom pripojeným cez vstup HDMI (predáva sa samostatne).

[7] Dvojpolohový stojan je súčasťou modelov 55″, 65″, 75″ a 85″.

[8] Podporované krajiny: Belgicko, Bulharsko, Česká republika, Dánsko, Estónsko, Fínsko, Chorvátsko, Írsko, Taliansko, Litva, Lotyšsko, Luxembursko, Maďarsko, Nemecko, Holandsko, Nórsko, Poľsko, Portugalsko, Rakúsko, Rumunsko, Grécko, Slovensko, Slovinsko, Spojené kráľovstvo, Španielsko, Švédsko, Švajčiarsko, Turecko, Ukrajina.

Značky: