Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Reálne fungovanie eHealth otestovali priamo v praxi prvýkrát v nemocnici v Malackách.

Za účasti ministra zdravotníctva Viliama Čisláka bolo uvedené do ostrej prevádzky napojenie nemocničného informačného systému (NIS) do eHealth, a to NIS CGM CLINICOM CC3.

Ide o pacientsky orientovaný, overený a spoľahlivý NIS, ktorý vnáša poriadok do štruktúrovanej zdravotníckej dokumentácie pacientov a kontroluje proces liečebnej starostlivosti z jedného miesta. Všetky informácie súvisiace s liečbou pacienta, vrátane laboratórnych výsledkov a rádiologických vyšetrení, sú lekárom kedykoľvek k dispozícii. Navyše, NIS CGM CLINICOM CC3 poskytuje úplný prehľad o nákladoch súvisiacich s liečbou a zabezpečuje tiež efektívne vykazovanie poskytnutej zdravotnej starostlivosti zdravotným poisťovniam v súlade s úhradovou vyhláškou aj metodikou DRG.

„Môžem konštatovať, že napojenie nášho nemocničného informačného systému a jeho integrácia do eHealth prebehla úspešne; tento systém bol ako prvý na Slovensku odskúšaný a funguje v prevádzkových podmienkach nemocnice v Malackách,“ uviedol Pavol Chudý, konateľ spoločnosti CGM Slovensko s.r.o. Pripomenul, že s touto požiadavkou boli oslovení len zhruba pred tromi mesiacmi a napojenie systému sa im tak podarilo sprevádzkovať v extrémne rýchlom čase.

Systém CGM CLINICOM CC3 slúži na vedenie evidencie pacientov liečených v zdravotníckom zariadení, lekárskej dokumentácie, výsledkov laboratórnych vyšetrení, denných dekurzov, záznamov medikácie pacienta, plánovania odborných vyšetrení, rehabilitácií a rehabilitačných procedúr. Pokrýva činnosť lekárov a sestier ako v ambulantných, tak i lôžkových prevádzkach. Pavol Chudý zdôraznil, že systém CGM CLINICOM CC3 je pripravený pre všetkých poskytovateľov zdravotníckej starostlivosti, ktorí prejavia záujem, aj s integráciou do eHealth.

Značky: