Údajne až po roku 2026.

Apple si dokáže svoje plány do budúcnosti pomerne úspešne strážiť, pričom ku svojim rozhodnutiam pristupuje veľmi rozvážne. Odrazom tejto stratégie je aj samotný dizajn iPhonov, ktorý sa nemení príliš často, aby používatelia aj do budúcnosti vedeli, čo ich čaká. Keďže táto stratégia funguje, tak Apple ju nebude meniť ani v najbližších rokoch. Nie je to pritom tak dávno, čo si iPhony osvojili nový dizajnový jazyk, ktorý sa taktiež vyvíja veľmi opatrne. 

Medzi najväčšie dizajnové zmeny ostatných rokov patrí nahradenie domovského tlačidla funkciou Face ID, ktorá bola donedávna umiestnená vo veľkom výreze v displeji, avšak ten sa postupne pretransformoval do menej nápadnej pilulky. Iba nedávno sa na internete objavili správy o zmenšovaní aj tejto formy výrezu, avšak najnovšie správy z portálu GSMArena naznačujú, že do iPhonov sa o niekoľko rokov dostanú aj fotoaparáty, ktoré budú umiestnené pod displejom.

iPhone 13 Pro vs iPhone 12 ProZdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT
iPhone 13 Pro vs iPhone 12 Pro

Je pritom známe, že Apple chce v najbližších rokoch predstaviť iPhone, ktorý bude mať displej na celej prednej strane, čiže bez viditeľných výrezov. Nová analýza uvádza, že takýto iPhone by mal byť predstavený po roku 2026. To zároveň naznačuje, že v skutočnosti sa tak môže stať až na jeseň 2027, keďže Apple svoje iPhony predstavuje až na konci 3. kvartálu. 

Toto rozhodnutie spoločnosti Apple je veľmi rozumné, pretože fotoaparáty umiestňované pod displej Android telefónov stále neponúkajú výkon, ktorý si Apple predstavuje. Riešením tohto problému môže byť nový vývoj spoločnosti LG, ktorá pripravuje pokročilé fotoaparáty pod displeje.

iPhone 15 Pro MaxZdroj: TOUCHIT
iPhone 15 Pro Max

Tie sú vybavené patentovaným systémom optických šošoviek spoločnosti s voľným tvarom. Tento vývoj zabezpečí optimálny priechod svetla pre lepšiu kvalitu obrazu, čo je jedným zo súčasných problémov pri týchto kamerách. 

Očakáva sa, že Apple by mal v najbližších dvoch rokoch začať pri modeloch Pro používať technológiu Face ID, ktorá bude umiestnená pod displeje, čiže ju nebude vidieť. Následne v horizonte dvoch rokov by sa mali pod displeje dostať aj fotoaparáty, čím Apple dosiahne celoobrazovkový dizajn.

Zdroj: Touchit.sk

Samsung Galaxy Z Fold5 so selfie kamerou umiestnenou pod displejom (vpravo hore)

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.