Ako sme vás už informovali, operátor Orange dnes spustil rýchlu sieť 5G. Do roku 2024 je to zmena evolučná, po tomto roku má Orange naplánovanú zmenu revolučnú.

Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT

Evolúcia a revolúcia v podaní Orange

Všetky podstatné informácie priamo z tlačovky sme už zverejnili v našej reportáži. Z nej viete, ako to je to s podporovanými lokalitami a deklarovanými rýchlosťami. Po skončení tlačovej konferencie sme sa pýtali riaditeľa marketingu pre rezidenčných zákazníkov, Martina Hromkoviča z Orange na detaily a rozhovor sme spracovali vo video podobe.

Pýtali sme sa napr. na to, prečo nie je medzi podporovanými telefónmi iPhone, ktoré ďalšie mestá pribudnú v pokrytí a rovnako nás zaujímalo, ako ďalej porastie rýchlosť pripojenia cez 5G sieť. Ako už viete, z našej úvodnej správy z tejto tlačovky, za vstup do 5G siete si zaplatíte (s výnimkou najdrahšieho programu s neobmedzenými dátami Go 65 €), nemusíte však meniť SIM kartu ani navštevovať operátora.

Pýtali sme sa tiež, či je 5G sieť nevyhnutná, resp. môžete bez nej ďalej žiť. Dozvedeli sme sa, že priemerná dátová spotreba u zákazníkov Orange vzrástla na 4 GB mesačne a ďalej rastie. Požiadavka na rýchle dáta sa výrazne rozšírila v dobe pandémie.

5G sieť od Orange vyskúšame aj v rámci redakcie a budeme sledovať jej ďalší vývoj a hlavne rozširovanie v rámci Slovenska.

Reportáž z predstavenia site 5G v Orange

Orange spúšťa 5G sieť na Slovensku: Za prístup do nej si zaplatíte (DOPLNENÉ)

 

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.