Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť QNAP® Systems, Inc., popredný inovátor v oblasti počítačových, sieťových a úložných riešení, predstavila nový profesionálny NAS TS-410E, navrhnutý pre multimediálne centrá a prostredia citlivé na hluk. Model TS-410E s chladením bez ventilátorov ponúka vysokorýchlostné I/O s dvomi portami 2,5GbE, slotmi SATA SSD, portami USB 3.2 Gen 2 (10 Gb/s) a 4K výstupom cez HDMI. Uspokojuje tak náročné požiadavky, ako sú prenos a streamovanie objemných súborov, virtuálne počítače či prenos pracovných plôch virtuálnych počítačov alebo záznamov z dozorovania.

Kompaktný NAS TS-410E je ideálny pre rôzne scenáre použitia. Je ho možné dokonca nainštalovať v súvislej polohe pre lepšie využitie priestoru. Je vybavený štvorjadrovým procesorom Intel® Celeron® J6412 (s navýšením až na 2,6 GHz) a 8 GB dvojkanálovej pamäte. Poskytuje štyri 2,5” sloty SATA 6 Gb/s na inštaláciu SSD, ktoré zaisťujú rýchly a stabilný zápis a čítanie. Pre zvýšenie výkonu IOPS a uspokojenie požiadaviek na výkon si užívatelia môžu flexibilne nakonfigurovať funkciu SSD cache. Model TS-410E tiež ponúka hardwarovo akcelerované šifrovanie AES-NI, ktoré zabezpečí dáta bez negatívnych dopadov na výkon zariadenia. Vďaka dvom portom 2,5GbE RJ45 a možnosti zlučovania portov je možné dosiahnuť rýchlosť až 5 Gb/s.

Model TS-410E je tichší než šepot a je dokonalý na pracoviská citlivé na hluk. Popri tom je NAS TS-410E vhodný pre hromadné, dlhodobé nasadenie a rozširovanie. Poskytuje totiž až 7-ročnú podporu,“ uviedol Jerry Deng, produktový manažér spoločnosti QNAP.

Model TS-410E, vybavený inteligentným operačným systémom pre NAS, QTS 5.0, umožňuje spoľahlivo ukladať, zdieľať, zálohovať a synchronizovať súbory a zabezpečovať dáta. Je ho možné použiť ako server Plex® na streamovanie multimediálnych súborov do mobilných zariadení, počítačov a televízorov pre obohatenú multimediálnu zábavu. Integrované centrum App Center ponúka aplikácie, ktoré je možné inštalovať podľa potreby pre rozšírenie aplikačného potenciálu NAS TS-410E. Patrí medzi ne HBS (Hybrid Backup Sync) pre efektívne úlohy lokálneho/vzdialeného/cloudového zálohovania, Virtualization Station a Container Station pre natívny hosting virtuálnych počítačov a kontajnerov  a nástroj QVR Elite na báze predplatného, ktorý je možné vďaka HDMI výstupu a vysokokapacitnému úložisku zariadenia TS-410E využiť na vybudovanie chytrého a cenovo dostupného riešenia kamerového dozorovania.

Kľúčové špecifikácie

TS-410E-8G: Štvorjadrový/štvorvláknový procesor Intel® Celeron® J6412 (s navýšením až na 2,6 GHz), 8 GB RAM (bez možnosti rozšírenia), 4x 2,5” disková pozícia SATA 6 Gb/s pre SSD, 2x port 2,5GbE, 4x port USB 3.2 Gen 2 (10 Gb/s), 1x výstup 4K HDMI

Ďalšie informácie sú k dispozícii na www.qnap.com.

Značky: