Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť QNAP Systems, Inc., popredný inovátor v oblasti výpočtových a úložných riešení, predstavila rad TS-x62 zariadení NAS.

Rad disponuje dvojjadrovými procesormi Intel® Celeron® a zahŕňa dvojpozíciový model TS-262 a štvorpozíciový model TS-462. Obidva modely sú vybavené portom 2,5 GbE a dvomi slotmi M.2 PCIe pre SSD cache, ktoré umožňujú vyššie prenosové rýchlosti a rýchlejší prístup k dátam. K dispozícii je tiež slot PCIe Gen 3, ktorý užívateľovom umožňuje rozšíriť funkcie NAS pomocou radu kariet QNAP PCIe. Multimédiá uložené na TS-x62 je možné streamovať po celej domácnosti a pomocou výstupu HDMI 2.1 si ich vychutnať priamo na televízii alebo na monitore.

„Sme radi, že sme so spoločnosťou QNAP mohli spolupracovať na rade TS-x62, ktorý pokrýva rôzne scenáre použitia pre užívateľov doma, ako je streamovanie médií v rozlíšení 4K, centralizované úložisko a efektívne zálohovanie súborov. Procesor Intel® Celeron® N4505 poskytuje atraktívny výkon pre domáce modely NAS vďaka väčšej schopnosti spolupráce a multitaskingu,“ uviedol Jason Ziller, generálny manažér Client Connectivity Division v spoločnosti Intel Corporation.

Rad TS-x62 s procesorom Intel® Celeron® N4505 predstavuje záväzok spoločnosti QNAP poskytovať pokročilý výkon a funkcie pre domácnosti. Napríklad vďaka integrovanému modulu AI Intel® OpenVINO™ umožňuje riešenie na správu fotografií, užívateľom totiž poskytuje rýchlejšiu identifikáciu a organizáciu snímok v porovnaní s predchodcami,“ vyhlásil Meiji Chang, generálny manažér spoločnosti QNAP.

Rad TS-x62 je štandardne dodávaný s najnovšou verziou operačného systému QTS spoločnosti QNAP – QTS 5.0.1 – čo užívateľom umožňuje rýchlejšie, plynulejšie a jednoduchšie užívateľské prostredie. QuMagie, inteligentná aplikácia na správu fotografií s umelou inteligenciou, môže byť teraz vylepšená inštaláciou Edge TPU (voliteľný nákup). QTS 5.0 tiež podporuje TLS 1.3 na zvýšenie bezpečnosti a výkonu, s automatickou aktualizáciou QTS a aplikáciou na zaistenie optimálnych podmienok pre prevádzku NAS.

Vďaka podpore Plex® môžu užívatelia radu TS-x62 streamovať mediálne súbory do mobilných zariadení, zariadení DLNA® a televízorov pomocou bežných zariadení na streamovanie médií vrátane Roku®, Apple TV® (cez Qmedia), Google Chromecast™ a Amazon Fire TV®. Hybrid Backup Sync (HBS 3) poskytuje rôzne možnosti zálohovania, napríklad sekundárne zálohovanie do cloudu, na lokálne externé disky a vzdialené zariadenia NAS. Kapacitu TS-x62 je možné rozšíriť pripojením rozširujúcich jednotiek alebo pomocou HybridMount na pripojenie cloudových služieb, ako sú Dropbox, Google Drive, OneDrive a ďalšie významné cloudové služby. NAS App Center ponúka tiež širokú škálu aplikácií pre správu súborov, produktivitu a mnoho ďalšieho.

Kľúčové špecifikácie

  • TS-262-4G: 2 diskové pozície, 4 GB RAM
  • TS-462-2G: 4 diskové pozície, 2 GB RAM

Stolný model; dvojjadrový procesor Intel® Celeron® N4505 s navýšením až na 2,9 GHz, rýchlovýmenné 2,5″/3,5″ pevné disky alebo SSD SATA 6 Gb/s; 2 x slot M.2. 2280 PCIe Gen 3; 1 x port 2,5GBASE-T RJ45; 1 x rozširujúci slot PCIe Gen 3; 2 x port USB 3.2 Gen 2 (10 Gb/s), 2 x port USB2.0; 1 x výstup HDMI 2.1 4K pri 60 Hz

Ďalšie informácie sú k dispozícii na www.qnap.com.

Značky: