Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť QNAP Systems, Inc. (QNAP) vydala QuTS hero h5.0.1, najnovšiu verziu svojho operačného systému pre NAS na báze ZFS, ktorý zvyšuje úroveň QuTS hero NAS a rozširuje možnosti ukladania veľkých objemov dát a zabezpečenie dát.

Digitálna transformácia a umelá inteligencia sú založené na masívnej analýze dát, ktorá vyžaduje úložnú kapacitu v rade petabajtov. S rastúcou rýchlosťou a kapacitou úložiska sa pre podnikové IT stáva zásadná prevencia tichého poškodenia dát a zaistenie ich integrity,“ uviedol Sam Lin, produktový manažér spoločnosti QNAP, a dodal: „QuTS hero NAS na báze ZFS uprednostňuje bezpečnosť a integritu dát, takže je pre podniky prvou voľbou pri implementácii spoľahlivého úložného riešenia pre širokú škálu aplikácií.

Kľúčové nové funkcie v QuTS hero h5.0.1

  • Kapacita až 5 petabajtov na zdieľanú zložku
    Kapacita v rade petabajtov dáva podnikom istotu, že zvládnu aplikácie náročné na úložisko, vrátane analýzy veľkých objemov dát, edge computing a umelej inteligencie.
  • Zabezpečený prístup k súborom s šifrovaním LUN
    Okrem úplného šifrovania NAS a šifrovania zdieľaných zložiek môžu používatelia šifrovať konkrétne jednotky LUN a zvýšiť tak zabezpečenie prístupu.
  • Výmena diskov RAID náhradnými diskami pred potenciálnym zlyhaním
    Pokiaľ disky NAS zlyhávajú, čo je indikované spomalením systému, hodnotami S.M.A.R.T. alebo predpoveďou DA Drive Analyzer, je možné poškodené disky v skupine RAID kedykoľvek vymeniť pomocou náhradných diskov. Tým sa výrazne zvyšuje spoľahlivosť systému a odpadá potreba obnovy RAID.
  • Podpora protokolu WSP (Windows Search Protocol) pre pripojené zdieľané  zložky
    WSP používa protokol SMB (Server Message Block). Pomocou WSP môžu užívatelia prehľadávať zdieľané zložky NAS prostredníctvom systému Windows, keď je k NAS pripojená jednotka SMB.

Ďalšie informácie sú k dispozícii: https://www.qnap.com/operating-system/quts-hero/5.0.1
QuTS hero h5.0.1 bude čoskoro dostupný na Download Center.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.