Premena starej hry na nový vizuál je moderná záležitosť a zároveň poteší všetkých hráčov.

Je to príležitosť, ako si zahrať staršie hry, ktoré ešte nepodporovali najnovšie technológie ako napríklad ray tracing. Update má aj Quarke II, ktorý je vo verzii s podporou RTX. Zahŕňa pokročilú formu ray tracingu a path tracingu. Hra z roku 1997 dostáva nový nádych.

Zahrať si môžete prvé tri levely, majitelia plnej verzie majú možnosť zahrať si celú hru po aktualizácii na RTX update, to vrátane multiplayeru. Na prvý pohľad je vidieť grafické zmeny, najmä podanie odrazov a lomu svetla s tieňovaním. Inštalácia hry dáva na výber medzi demom a plnou verziou. Na update pôvodnej verzie do režimu RTX stačí vybrať adresár, kde je originál hry nainštalovaný. Veľkosť súboru je 1,07 GB a môžete si ho stiahnuť tu.

Hra sa dá dobre konfigurovať a podporuje aj 4K rozlíšenie. Úroveň detailov je k dispozícii v nastaveniach hry, rovnako aj režim bez podpory RTX. Hra pôjde aj na staršej grafike, no ak si chcete zachovať inovovaný grafický vizuál, potrebujete minimálne kartu GeForce RTX 2060. Podobne sa môžete stretnúť aj s updatom hry Half-Life, v prípade novších hier je už dlhšie dostupná podpora RTX aj pre Minecraft.

Pripravte sa ale na to, že hra môže byť miestami nestabilná. Autori síce uvádzajú odstránenie niektorých problémov zapríčiňujúcich pád, no nie každému pôjde hra spustiť v režime hrania. Do menu sa pravdepodobne dostanete. Zahrať si môžete aj v režime openGL, no prídete o podstatu RTX updatu.

Zdroj: TechSpot

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.