Nové označovanie čipových sád Snapdragon sa dozvieme čoskoro.

Už skoršie správy naznačovali, že Qualcomm svoju zaužívanú schému označovania zmení. Prvým novooznačeným čipom má byť pripravovaný vlajkový Snapdragon, ktorý spoznáme o pár dní na Snapdragon Tech Summit 2021

Informáciu o zmene označovania zverejnili leakeri Digital Chat Station a Ice Universe, ktorí tvrdia, že nový vlajkový čipset spoločnosti Qualcomm bude niesť nové označenie „Snapdragon 8 Gen 1“, namiesto pôvodne očakávaného Snapdragon 898. Hoci doteraz nevieme, v akom formáte budú nové názvy, Qualcomm tvrdí, že budú kratšie a jednoduchšie.

Aj z tohto dôvodu bude z oficiálneho názvu čipov odstránený názov spoločnosti. Namiesto názvu Qualcomm Snapdragon 8 gen1 môže byť nový vlajkový čip jednoducho označený ako Snapdragon 8 gen1. Qualcomm ďalej tvrdí, že upustí od trojmiestnej schémy číslovania a namiesto nej bude používať iba jedno číslo. 

Spoločnosť dodala, že rad „8“ zostane aj naďalej vlajkovým, čo naznačuje, že už skôr odhalený názov Snapdragon 8 gen1 je veľmi pravdepodobný.

Portál PhoneArena informuje, že Qualcomm údajne testoval dve rôzne schémy označovania s viac ako 2 000 zákazníkmi. Očakávame, že nový spôsob označovania bude odhalený už budúci týždeň počas kongresu Snapdragon Tech Summit, na ktorom budú odhalené plány spoločnosti na rok 2022.

Historické okienko

Označenie čipov Snapdragon bolo spoločnosťou Qualcomm prvýkrát použité v roku 2007 pri modeli Snapdragon S1. Súčasťou tejto čipovej sady bol aj prvý mobilný procesor, ktorý pracoval na frekvencii 1 GHz. Pri pohľade na tieto parametre ide skutočne o historické okienko, ktoré dopĺňa aj už takmer “prehistorický “ 65nm výrobný proces, ktorý sa pri výrobe čipu Snapdragon S1 použil.

Snapdragon S1Zdroj: PhoneArena
Promo k Snapdragon S1

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.