Spoločnosť predstavila ďalšiu generáciu technológie nabíjania.

Qualcomm sľubuje ešte rýchlejšie nabíjanie a nižšie ceny zariadení s Androidom, ktoré budú túto technológiu podporovať. Technológia bude najskôr dostupná pre modely čipsetov Snapdragon 765 a 765G. Prvým telefónom, ktorý príde s novým štandardom nabíjania je Xiaomi Mi 10 Lite Zoom. Zariadenie bude v skutočnosti vybavené dvomi verziami – Quick Charge 3+ a aj Quick Charge 4+, vďaka čomu bude jediným telefónom s podporou oboch štandardov.

Do konca roka 2020 budú podporované ďalšie platformy Snapdragon, hoci spoločnosť nešpecifikovala žiadne ďalšie zariadenia, ktoré by mali byť Quick Charge 3+ vybavené.

Quick Charge 3+ je zamerané na poskytovanie veľmi rýchleho nabíjania pri zachovaní dostupnosti. Spoločnosť tvrdí, že dokáže nabiť zariadenie z 0 na 50% za približne 15 minút, čo je o 35% rýchlejšie ako v predchádzajúcich generáciách. Celkový výkon nabíjania je 60 W (20V / 3A).

Qualcomm Quick Charge 3 Plus

Technológia bude najskôr dostupná pre čipsety Snapdragon 765 a 765G, Zdroj: Tek

Pripravovaná technológia Qualcomm Quick Charge 3+ bude podporovať štandardné káble USB-A až USB-C a príslušenstvo, ktoré pracujú so škálovateľným napätím. Oproti Quick Charge 4+ novinka vyniká podporou konektorov USB-A, ktoré sú lacnejšie ako konektory používané s Quick Charge 4+.

Quick Charge 3+ je tiež spätne kompatibilný s predchádzajúcimi generáciami, takže by mal byť schopný podporovať širokú škálu príslušenstva, ktoré už používatelia vlastnia.

Zdroj: AndroidAuthority

Titulný obrázok: PocketNow

Prečítajte si aj:

Lenovo prinesie rekordne rýchle nabíjanie smartfónov

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.