Predtým, ako telefóny s čipovou sadou Snapdragon 845 vstúpia na trh, ponúka spoločnosť Qualcomm ochutnávku výkonnosti platformou Qualcomm Reference Design.

Nový čip využíva nové jadrá založené na Cortex-A75 a A55. V Snapdragon 845 sú štyri, ale už nie sú rozdelené do dvoch oddelených clustrov. Toto je prvý SoC pre podporu DynamIQ, ktorý umožňuje jemnejšiu správu energie a frekvencie.

Maximálna frekvencia bola zvýšená na 2,8 GHz (Cortex-A75), z 2,47 GHz pri Snapdragon 835. Žiadny výrobca netaktoval Snapdragon 835 na maximálnu rýchlosť procesora a podobný scenár sa očakáva aj v tomto roku.

Snapdragon 845 vykazuje veľké vylepšenia. Tento čip je vyrábaný 10nm LPN procesom, ktorý by mal umožňovať vyššiu rýchlosť procesora pri podobnom využití energie ako pri predošlej generácii. Takže skutočný rozdiel medzi S845 a S835 bude ešte výraznejší.

Výkon je takisto pôsobivý aj pri novom GPU Adreno 630. GFXBench ho považuje za navýkonejšiu verziu GPU.

Zariadenie referenčného dizajnu súperilo s iPhone X a obidve tieto zariadenia vytvorili značnú medzeru medzi ostatnými Androidmi (vrátane Huawei Kirin 970, ktorý poháňa Huawei Mate 10 Pro).

Pôsobivý Snapdragon 845 je v súčasnosti najrýchlejší čipset, ktorý sa má používať v telefónoch pre Android.

Tu si môžete pozrieť výsledky jednotlivých testov nového SD845.

zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

Microsoft predstavil Windows 10 notebooky s procesorom Snapdragon 835. Sľubuje 20-hodinovú výdrž

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.