Dnes 14. marca pri príležitosti matematického sviatku Pi (hodnota 3,14), na ktorý pripadá aj narodenia Alberta Einsteina, nám Raspberry Pi Foundnation predstaví svoj úplne nový model mini počítača Raspberry Pi 3 Model B+.

Posledný počin spoločnosti vychádza z predchodcov Pi 2 Model B a Pi 3 Model B. Zariadenie s veľkosťou balíčka kariet nám ponúka 64-bitový štvorjadrový procesor s frekvenciou 1,4 GHz. Wi-Fi pripojenie ponúkne dual-band 802.11ac. Bluetooth bude vo verzii 4.2 s BLE a pripojenie na internet s prenosovou rýchlosťou 300 Mbps, čo je trikrát rýchlejšie ako v prípade predchodcov.

Pi 3 Model B + obsahuje tiež jeden port HDMI,  štyri porty USB 2.0, port pre microSD a podporu pre Power over Ethernet (PoE) so samostatným pripojením PoE HAT add , ktorý bude čoskoro k dispozícii ako oficiálne príslušenstvo. Porty CSI a DSI použijete na pripojenie fotoaparátu Raspberry Pi a dotykových displejov.

Nová vyššia rýchlosť tejto verzie je dosiahnutá pomocou vylepšenia integrity výkonu a tepelnej koncepcii. Vďaka vylepšenej výbave a softvéru bude oveľa jednoduchšie integrovať túto verziu Pi do konečných produktov a to všetko bez potrebného testovania a certifikácie pre konečného zákazníka.

zdroj: techcrunch

Prečítajte si aj:

VIDEO: Raspberry Pi 3 smart-hodinky s… Windows 98!

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.