Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Medzinárodná ratingová agentúra Standard & Poor’s (S&P) začiatkom marca 2023 zlepšila výhľad pre európsku skupinu UNIQA Insurance Group, pre rakúsku spoločnosť UNIQA Österreich Versicherungen a zaisťovňu UNIQA Re AG z „negatívneho“ na „stabilný“. Okrem toho opätovne potvrdila doterajšie ratingy všetkých troch spoločností.

Agentúra S&P zdôraznila, že napriek zložitým trhovým podmienkam a preceňovaniu hodnôt ruských a ukrajinských dlhopisov dosiahla UNIQA v roku 2022 silný poistno-technický aj operatívny výsledok. Zásadným predpokladom tohto úspechu je rôznorodé obchodné portfólio UNIQA v oblasti neživotného poistenia, životného poistenia a súkromného zdravotného poistenia na domácom trhu v Rakúsku, ako aj na trhoch v regióne strednej a východnej Európy.

Vďaka kapitálovej výbave a vysokej ziskovosti UNIQA ratingová agentúra S&P predpokladá, že aj pri potenciálom ďalšom precenení a oslabení ruských a ukrajinských aktív bude možné vyrovnať aj významnejšiu volatilitu. S&P sumarizuje svoj výhľad s tým, že „UNIQA si udrží a posilní svoju silnú konkurenčnú pozíciu na rakúskom trhu aj na trhoch strednej a východnej Európy (CEE).“

Značky: